Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
10 Декември 09, 19:28 / Автор: Български форум на бизнес лидерите
Балансът между общината и бизнеса води до устойчива градска среда
Г-жа Фандъкова отбеляза, че най-трудната задача е установяването на баланс между общината и бизнеса, за създаването на устойчива градска среда. За постигането на този баланс, Столична община ще заложи на по-строг контрол върху дейностите, предвидени за 2010 година.
София, 10 декември 2009 г.

„В сравнение с други общини, Столична община в момента е най-надеждният платец към бизнеса и това е резултат на стабилната финансова политика на общината през последните години”, заяви Йорданка Фандъкова пред повече от 70 представители на малки и големи компании, на работна среща, организирана от Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Г-жа Фандъкова отбеляза, че най-трудната задача е установяването на баланс между общината и бизнеса, за създаването на устойчива градска среда. За постигането на този баланс, Столична община ще заложи на по-строг контрол върху дейностите, предвидени за 2010 година.

Заделеният за следващата година бюджет за Столична община е със 100 милиона лева повече в сравнение с бюджета за тази година, като това се постига без увеличаването на данъци и такси и благодарение на спечелени средства по оперативни програми на Европейския съюз. Факт е, че над 30 % от брутния вътрешен продукт на страната са генерирани в столицата, а 70 % от тях са резултат от директни чуждестранни инвестиции, които спомагат за създаването на 12 000 до 18 000 работни места в столицата всяка година.

Амбициите на общината за 2010 година включват обновяването на градския транспорт, изграждането на общо 2500 парко-места във вече строящи се паркинги в близост до Цариградско шосе и до Метро станции 8 и 11. Въвеждането на еко такса за автомобилите в центъра на града, с цел облекчаване на трафика и ограничаване на замърсяването в тази зона, ще бъде възможно след като общината осигури алтернативни начини на транспорт за гражданите в столицата. Общината е заделила и 120 милиона лева за разширяване на ВиК мрежата в София и 60 млн. лева за почистването на града.

Г-жа Фандъкова заяви, че общината ще продължи да защитава размера на инвестиции в града, да насърчава конкуренцията чрез осигуряване на прозрачност в тръжните си процедури и същевременно ще очаква социално-отговорно поведение от страна на бизнеса в столицата. Корпоративната отговорност може да има голям принос в изграждането на устойчива градска среда. От своя страна, председателят на Български форум на бизнес лидерите, г-жа Мария Шишкова, изрази готовността на форума за създаването на работна група, която да работи съвместно с общината по различни въпроси, вълнуващи не само бизнеса, но и гражданите на столицата.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

За повече информация: 

Станислава Пейчева, Български форум на бизнес лидерите, тел: 986 52 02, GSM: (+359 888) 12 55 04, e-mail: office@bblf.bg, www.bblf.bg

Текст на снимка: Г-жа Фандъкова и г-жа Мария Шишкова, председател на БФБЛ

Източник:
БФБЛ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5229