Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
15 Декември 09, 14:25 / Автор: Interimage PR and Special Events Agency
GTC: инвестираме 300 млн. евро в четири мола
Globe Trade Centre България развива проекти в Стара Загора, Варна, Бургас и Русе.
15 декември 2009 г. Новият мениджмънт на GTC България – българското подразделение на един от водещите инвеститори в Централна и Източна Европа с дейност в сектора на търговски, офисни и жилищни сгради – се представи на официална пресконференция днес.

Работата на компанията и развитието на проектите в България беше представено от Шалом Мор, мениджър на GTC за България, Давид Регев, управител търговски центрове, и Ивана Божичевич, лизинг и маркетинг директор на GTC в България.

В момента компанията развива четири големи проекта с марката GALLERIA, част от едноименната международна верига търговски центрове. 

Galleria Stara Zagora отваря врати в края на август 2010 г. Строителството се движи по план, а сред наемателите ще бъдат Cinema City, хипермаркетът Mеrcator, Domo electronics, Deichmann и Reserved. Предстои да бъдат финализирани договорите за наем с групата Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius), DM и други международни марки. 

Другите два проекта в процес на изграждане са Galleria Varna, която ще бъде открита през пролетта на 2011 г., и Galleria Burgas, която се очаква през есента на 2011. Galleria Russe е в предстроителна фаза с оглед на ситуацията на пазара, като все още не е определена дата за началото на строителните работи. 

Общата площ на четирите проекта GALLERIA, развивани от GTC България, надхвърля 300 000 кв. м., а инвестицията в тях възлиза на над 300 млн. евро. Финансирането на проектите се подкрепя от UniCredit Булбанк, МКБ, OTP и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Шалом Мор сподели: „С тези четири проекта България е голямо предизвикателство за мен и моя екип. След 9 месеца очакваме откриването на първия ни търговски център в страната – в Стара Загора. Независимо от трудните условия на пазара, строителството върви с пълна сила, а вече сме си осигурили и популярни наематели.”

В областта на търговските центрове портфолиото на GTC Group включва 18 проекта в района на Централна и Източна Европа, като акцентът неизменно се поставя върху високата ефективност на разработваните проекти в унисон с международните стандарти, както и върху партньорството с най-успешните европейски и местни търговски марки. В географски план инвестициите на GTC се насочват към проекти в големите градове, като се обмисля и възможност за проект в София. 

GTC Bulgaria – мениджърски екип

Шалом Мор, мениджър за България и управляващ директор на GTC в България и Словакия.

От 1970 до 2000 г. Шалом работи по редица национални проекти в Израел и Източна Африка. Има богат опит в изграждането и управлението на молове. От 2000 до 2004 г. е главен инженер на Plaza Centers, фирма, която изгражда молове в Будапеща. През 2004г. Шалом става част от екипа на GTC Group.

Давид Регев, управител търговски центрове в GTC България

Давид има над 20 години опит в недвижимите имоти и 13 години опит в развитието и управлението на търговски центрове в Израел, Румъния, Молдова, Грузия и Кипър. Част от екипа на GTC от 2009г.
Абрахам Перец – главен инженер на GTC България

Перец има 42 години опит в инженерни и строителни проекти, като 25 от тях посвещава на различни инфраструктурни и военноморски проекти в Израел. През последните 12 години Перец работи в сферата на недвижимите имоти, включително проекти за търговски центрове. Присъединява се към екипа на GTC през 2008 г.

Ивана Божичевич, лизинг и маркетинг директор на GTC България. Работила е като управител на Colliers Хърватска, където ръководи екип за набиране на наематели и активно участва в преговорите при подписване на договори за наемане на площи в Avenue Mall, Загреб. От 2005 г. насам с нейна помощ са подписани повече от 100 договора за наем, в т.ч. с повечето международни наематели на пазара в Централна и Източна Европа.

Зив Гиги, финансов мениджър на GTC България

Повече от 5 години Зив работи като финансов мениджър на компании в сферата на недвижимите имоти в Централна и Източна Европа, Израел и Кипър. Става част от екипа на GTC през 2008 г.

------

Бележки до редакторите

GTC България е 100% дъщерно дружество на Globe Trade Centre S.A. (GTC S.A.), една от водещите строителни компании в Централна и Източна Европа. Фирмата навлиза на българския пазар с четири проекта за търговски центрове GALLERIA, част от едноименната международна верига: Galleria Stara Zagora, Galleria Varna, Galleria Burgas и Galleria Russe.

Globe Trade Centre S.A. (GTC) се създава в Полша през 1994 г. В момента е сред водещите строителни компании в Централна и Източна Европа. GTC активно развива бизнес в 10 страни от региона: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватска, България, Словакия, Украйна и Русия, като съсредоточава инвестициите в столиците на тези страни. По настоящем портфолиото на GTC включва 130 проекта. GTC е дружество, листвано на Варшавската фондова борса.

Награди:
GTC получава много награди и отличия за дейността си в региона. В конкурса за наградите Real Estate Quality в Централна и Източна Европа компанията е удостоена с приза “Предприемач на годината в Централна и Източна Европа за 2004 и 2007 г., както и със специален диплом, “Company of Distinction 2004”. През 2007 Globe Trade Centre S.A. бе обявен за най-добрия предприемач в Югоизточна Европа в номинациите за наградите Europa Property SEE Real Estate. 

За повече информация:

Виктория Иванова Т: 470-91-30

Мениджър Връзки с медиите М: 089 565-58-22

Агенция Интеримидж Е: victoria.ivanova@interimage.bg www.interimage.bg 

Източник:
Interimage PR and Special Events Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9637