Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
16 Декември 09, 20:28 / Автор: CNR Communications
Гражданско сдружение „Видовден” отличи Теодора Захариева като „Гражданин за пример”
Снощи в София Гражданско сдружение „Видовден” традиционно връчи годишните награди „Видко” за принос в развитието на гражданското общество в България.
Награди „Видко” бяха присъдени и на Меглена Кунева и Асоциация „Анимус”

Снощи в София Гражданско сдружение „Видовден” традиционно връчи годишните награди „Видко” за принос в развитието на гражданското общество в България.

Човекът на годината Теодора Захариева взе приза в категория „Гражданин за пример”. Асоциация „Анимус” получи награда „Видко” в категория „Неправителствена организация”. Наградата прие директорът на Асоциацията Надежда Стойчева.

При откриването на церемонията съпредседателите на Гражданско сдружение „Видовден” Анжелика Цокова и Васил Филипов обявиха, че наградите „Видко” са признание на гражданите, в лицето на „Видовден” и всички останали организации в Движение за национално единство и спасение (ДНЕС), и се присъждат за принос в развитието на гражданското общество в България. Гражданско движение ДНЕС обединява в себе си над 40 неправителствени организации, представляващи десетки хиляди български граждани.

Прочувствените слова на наградените Теодора Захариева и Надежда Стойчева от „Анимус” трогнаха присъстващите. Захариева заяви, че твърдо ще продължи борбата си с овчедушието в България, а Стойчева, през сълзи, изрази надежда, че заради активността на граждански организации като ДНЕС и „Видовден”: „Може би от днес ще започне Видовден!”.
В награждаването участваха популярните български изпълнители, подкрепящи идеите на ДНЕС и „Видовден”, актьорът и певец Стефан Вълдобрев, българската джаз прима Камелия Тодорова и големият глас на българската народна песен Янка Рупкина.

Еврокомисар Меглена Кунева бе отличена в категорията „Общественоангажирана личност”, но именно ангажиментите й в Европейския парламент я възпрепятстваха да присъства на церемонията.

За контакти:

pranalizatori@gmail.com

Организатор: Cnr communications

Източник:
pranalizatori@gmail.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.173