Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
17 Декември 09, 13:30 / Автор: AMI Communications
Visa Европа очаква над 27 млн. транзакции в пика на коледното пазаруване
Европейците ще пазаруват най-много на 23-ти декември (сряда), показва годишната прогноза на Visa Европа. В пика на коледното пазаруване компанията очаква да бъдат направени над 27 млн. транзакции по дебитни и кредитни карти Visa на обща стойност 1,4 млрд. евро. Това е ръст от 9% в сравнение с 2008 г. Той се дължи най-вече на увеличаващите се плащания с карти Visa в търговски обекти и онлайн магазини.
Европейците ще пазаруват най-много на 23-ти декември (сряда), показва годишната прогноза на Visa Европа. В пика на коледното пазаруване компанията очаква да бъдат направени над 27 млн. транзакции по дебитни и кредитни карти Visa на обща стойност 1,4 млрд. евро. Това е ръст от 9% в сравнение с 2008 г. Той се дължи най-вече на увеличаващите се плащания с карти Visa в търговски обекти и онлайн магазини.

Най-натовареният час за пазаруване ще бъде между 13:00 и 14:00 ч. на 24-ти декември. Тогава Visa Европа очаква да обработи по 850 транзакции в секунда. Mиналата година по същото време те са били 731 за цяла Европа.

„Въпреки кризата, ние отбелязваме устойчив ръст в използването на дебитни и кредитни карти Visa. Българските картодържатели вече по-уверено плащат всекидневните си покупки с карта. Това се дължи на факта, че те все повече осъзнават удобството и сигурността, които им предлагат нашите продукти”, коментира Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

С постоянно нарастващия брой на покупките за Коледа, Visa очаква значителен ръст и в броя на онлайн транзакциите. Компанията предлага безплатен валутен калкулатор на сайта си (http://www.visaeurope.com/personal/travellingabroad/exchange.jsp), който допълнително улеснява картодържателите при пазаруването в друга валута с карти Visa.

Картодържателите на Visa трябва само да вкарат сумата, която искат да конвертират и да изберат желаната валута. Инструментът помага за лесното и бързо пресмятане на цената* на покупката в най-използваните 85 валути в света, включително и в български лева.
Статистиката на Visa България показва, че броят на плащанията с карти отбелязва своят пик около коледните и новогодишните празници. По този повод компанията съветва своите картодържатели да изберат използването на карта като най-бързия, сигурен и удобен начин за пазаруване. В най-натовареното време по празниците плащането с карта Visa е най-лесният начин да направите купуването на подаръци приятно.

Пазаруването с карта е по-изгодно за картодържателите, защото в повечето случаи не се начислява такса при плащане с карта Visa, както на място в търговските обекти, така и при плащане в онлайн магазини**.

Плащането с карта Visa е по-сигурно от плащането в брой. Ако ви откраднат портмонето в претъпкания супермаркет, на практика вие губите парите, които носите в брой, докато средствата във вашата карта остават защитени. Трябва единствено да се обадите на вашата банка издател и да блокирате картата. Плащането с карта ще ви спести неудобството и риска да носите големи суми в себе си. От година и половина българските картодържатели могат да се възползат и от най-сигурната до момента дебитна карта само с чип и ПИН –
V PAY.

Тегленето на пари в брой от банкомати зачестява по време на коледните празници. Плащането с карта ще ви спести търсенето и стоенето на опашката пред банкомат (особено в по-малките населени места), вместо да се насладите на празниците. Ако ви потрябват пари в брой, може да изтеглите*** лесно и сигурно до 50 лв. от касите на супермаркети Пикадили, бензиностанции Петрол и други търговски обекти, благодарение на услугата Visa Cash back.

Картите Visa позволяват правенето на всекидневни покупки като пазаруване в супермаркети, бензиностанции, магазини за хранителни стоки, навсякъде, по всяко време и при спешност, когато наличните пари в брой биха ограничили клиента.

За Visa Европа

В Европа има над 350 милиона дебитни, кредитни и търговски карти Visа. За период от 12 месеца до декември 2007 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1.3 трилиона евро. 11.4% от плащанията в търговски обекти в Европа се извършва с карта Visa.

Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 4 600 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа.

Като силно ангажирана Европейска платежна система тя е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на Европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно, и да постигне целта на Европейската Комисия да създаде един истински вътрешен пазар за плащания.
Visa се радва на ненадминат брой места за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 170 страни.

За повече информация, посетете www.visaeurope.com и www.visabg.com

*Крайната сума може да се различава от получената след конвертирането, следствие на допълнителни такси на банката издател на картата.
**За повече информация относно таксите и условията по карти Visa, картодържателят трябва да се обърне към банката-издател на картата.
***Важи само за картодържателите, чиято банка е включила услугата в картата. 

За повече информация посетете: http://www.visabg.com/cashback/main.html

За контакти:

Мартин Маев
AMI communications за Visa Европа
t: 02/ 989 51 15, @:martin.maev(at)amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1298