Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
21 Декември 09, 15:08 / Автор: PR Agency Anettevents
Mr. BABA Catering учреди стипендия за ученици от Професионална гимназия по туризъм - “Проф. др. Асен Златаров” – Варна
Идеята за създаване на стипендията бе да се даде възможност на младите професионалисти да завършат успешно своето обучение и преминавайки през практически стаж, да получат увереността, че могат да работят и да се развиват в България.
Варненската компанията Mr. BABA Catering учреди за първа година стипендия за двама ученика от 12 клас специалност „Кетъринг” към Професионална гимназия по туризъм “Проф. др. Асен Златаров” – Варна.

Идеята за създаване на стипендията бе да се даде възможност на младите професионалисти да завършат успешно своето обучение и преминавайки през практически стаж, да получат увереността, че могат да работят и да се развиват в България. Според инициаторите на проекта, които обещават той да се превърне в традиция, обвързването на бизнеса с образованието е една от най-успешните възможности младите специалисти да бъдат мотивирани.

Изборът на стипендианти премина през няколко етапа. След обявяване на конкурса за стипендия в Професионалната гимназия по туризъм, на желаещите кандидати бяха проведени тестове от техните преподаватели в сътрудничество с представители на компанията Mr. BABA Catering, по български език, по литература, по специалност „Кетъринг”, както и устно интервю определящо мотивацията на кандидатите.

Допуснатите до последния етап ученици получиха практическа задача да направят писмена оферта за коктейл по зададени критерии: парти за 120 гости за яхтено изложение на открито в края на месец юли. В офертата бе необходимо да се предвидят и допълнителни елементи като: брой и вид персонал, необходим инвентар, вид на декорацията. Важен момент бе участниците да съобразят менюто с типа парти, сезона, локацията. Главният готвач на Mr.Baba Любомир Стефанов определи от всяка оферта по три неща, които учениците приготвиха сами и демонстрираха пред гостите на практическия последен етап от конкурса. Той се проведе пред варненски медии и официални гости, които имаха възможността да дегустират подготвените от учениците кулинарни изкушения.

Изборът на учениците, печелещи стипендията, бе направена на място от жури в състав:

Иван Златанов
Директор на Професионална гимназия по туризъм - Варна

Виолета Димитрова
Директор на Колеж по туризъм към Икономически университет - Варна

Емилия Стефанова
Управител, Mr.BABA Catering

Любомир Стефанов
Главен готвач, Mr.BABA Catering

Анета Недялкова
Управител PR Agency Anettevents

На последния етап се явиха четири ученика: Аника Михайлова, Моника Тонева, Кети Стоева, Христо Христов. След преценка на журито по три критерия: външен вид, представяне, вкус, бяха обявени за победители: Кети Стоева и Моника Тонева. Те са първите стипендианти на компанията Mr.Baba Catering.

Те ще се възползват през целия втори срок на учебната година 2009/2010 г. от ежемесечна финансова помощ от страна на Mr.Baba Catering. Отделно, спечелилите при възможност, ще бъдат част от екипа на компанията при подготовка и провеждане на коктейли по време на учебната година, а през лятото на сезон 2010 година ще им бъде предложена и постоянна ангажираност.

След импровизирана анкета, Аника Михайлова спечели поощрителната награда на публиката: торта изработена от Mr.Baba Catering за абитуриентския бал!

За повече информация:

Анета Недялкова
CEO
PR Agency Anettevents
+359.52.691.888

Източник: PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.6068