СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

22 Декември 09, 18:27 / Автор: Publicis Consultants I MARC
Уникален уебсайт, посветен на любовта към автомобила, дава съвети на начинаещи и опитни шофьори
Стартира сайтът www.azobichamkolatasi.com, част от инициативата на Shell България за грижата за автомобила „Аз обичам колата си!”
София, 22.12.2009 г. Стартира първият за България уебсайт, посветен на грижата за автомобила – www.azobichamkolatasi.com. Проектът е част от инициативата на Shell България за грижа за здравето на автомобила „Аз обичам колата си”, която се провежда с партньорството и техническите консултации на експерти от веригата BOSCH Car Service. Платформата осигурява практически съвети и дава полезна информация за това как автомобилът може да се поддържа в добро здраве. Инициативата е подкрепена и от българските представителства на водещите автомобилни марки.

Сайтът www.azobichamkolatasi.com дава възможност на шофьорите за индивидуални консултации с техническия експерт на инициативата – инж. Васил Димитров, управител на сервиз МИТВАС, част от веригата BOSCH Car Service. За първи път технически експерт ще отговаря он-лайн на потребителски запитвания и ще консултира шофьорите по въпроси, свързани с грижата за автомобила, и основни принципи на неговото действие.

Уникалната за България платформа съчетава в себе с възможността за потребителите да получат детайлна и надеждна информация за системите в автомобила, като в същото време дава експертни съвети, представени с достъпен и разбираем език дори за начинаещи. Информацията е профилирана в специализирани секции, като е отделено и специално място за онези шофьори, които искат да споделят своите съвети и тайни за добрата грижа за колата. Сред атракциите на сайта са и забавни анимационни игри, тест за икономично шофиране, както и месечен въпрос с награди от Shell България и BOSCH Car Service.

„Горди сме от това, че Shell България е първата компания в бранша, която избира Интернет, за да е в непрекъснат контакт с потребителите и да споделя своя опит, като провокира диалога с клиентите и ги консултира по въпроси, свързани с автомобила. В създаването на сайта участват различни експерти и специалисти в поддръжката и грижата за автомобила и вярвам, че неговата стойност и надеждност ще бъдат високо оценени от шофьорите” – каза г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.

Допълнителна информация:

Специално национално проучване, проведено по поръчка на Shell България през м. септември тази година, показа, че голяма част от българските шофьори са силно емоционално привързани към колата си, гордеят се с автомобила си и виждат в него по-скоро приятел или партньор, отколкото единствено средство за придвижване. „Ние знаем, че българинът обича колата си и е склонен да се грижи за нея дори повече, отколкото за личното си здраве. Това е и причината да създадем тази инициатива, с която да подкрепим шофьорите в усилията им да имат здрави автомобили и да им дадем поле за изява, където да споделят своя опит и съвети.” – допълни г-жа Славейкова. Като част от проекта е разработена и информационна дипляна, представяща седем основни стъпки, които помагат на шофьорите да запазят двигателя си чист от отлагания и да се възползват от неговата максимална мощност по-дълго време. Листовката е достъпна безплатно във всички бензиностанции Shell в страната и в търговските мрежи на българските представителства на водещите автомобилни марки.

За допълнителна информация:

Йоланда Емирян