Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
05 Януари 10, 10:45 / Автор: AMI Communications
IDC определи НР за лидер на пазара на аутсорсинг на печатни услуги
Предложенията на НР за аутсорсинг на печатни услуги (MPS), продължават да се развиват и да утвърждават лидерската пазарна позиция на компанията. НР Managed Print Services (MPS) променят бизнес процесите в организацията, като оптимизират печатната инфраструктура, увеличават ефективността при управлението на цялата среда на печат и документооборотa.
Предложенията на НР за аутсорсинг на печатни услуги (MPS), продължават да се развиват и да утвърждават лидерската пазарна позиция на компанията.

НР Managed Print Services (MPS) променят бизнес процесите в организацията, като оптимизират печатната инфраструктура, увеличават ефективността при управлението на цялата среда на печат и документооборотa.

HP беше признат за лидер в наскоро проведено проучване на IDC „Managed Print Services – Global Market and Provider Analysis” (Аутсорсинг на печатни услуги – Анализ на световния пазар и доставчици). В рамките на изследването НР има най-голям дял на договори за MPS сред всички производители на техника.

„С помощта на своето IT наслeдство НР разшири възможностите си за да подсили MPS индустрията. Ние продължаваме да печелим все по-голяма част от растящия пазарa на MPS и да надминаваме прогнозите. Последните ни постижения са доказателство за изпълнението на стратегията на НР, а именно да установи дългосрочни договорни взаимоотношения с най-големите компании в света и същевременно да продължим да играем водеща роля в дигиталната трансформация на печата.”, коментира Виомеш Джоси, Изпълнителен вицепрезидент, „Решения за печат” в НР.

Докладът на IDC е поредният от серия проучвания на независими анализатори, които потвърждават водещата позиция на НР на MPS пазара. Последните изследвания включват „Магически квадрант на стратегиите за аутсорсинг на печатни услуги” за 2009 г. на Gartner, които поставиха НР в квадранта на лидерите. Другото проучване е пазарната прогноза на Photizo Group за 2009 г., която определи НР за световен лидер на пазара на MPS.

„Докладът на IDC е поредният от серия проучвания на независими анализатори, признаващи HP за лидер. Според мен това еднозначно показва, че HP е най-добрият избор за клиентите, които инвестират в MPS и търсят нови начини да намалят разходите и да увеличат продуктивността си. Широкото продуктово портфолио, възможностите в мрежовото оборудване и управление, предлагането на услуги, експертните знания и опит направиха компанията лидер на този пазар. Това показва, че клиентите продължават да избират НР за техен доверен партньор в аутсорсинга на печатни услуги”, каза Брус Далгрен, Старши вицепрезидент, „Решения за печат” в НР.

През септември 2009 г. НР обяви създаването на новo бизнес звено - Managed Enterprise Solutions, което e част от подразделението „Решения за печат" (Imaging and Printing Group) на HP и се управлява Брус Далгрен. Паралелно с това компанията обяви и разширяване на сътрудничеството си Canon, нови програми, предлагани от местните партньори на HP и направи най-голямото представяне на решения за управление на печата.

Изследването на IDC “Managed Print Services – Global Market and Provider Analysis” e едно от най-подробните провеждани до този момент. То обхваща десет страни в четири географски области – САЩ, Западна Европа, Азиатско-тихоокеанският регион и Южна Америка.

Анализът на събраните данни показва, че намаляването на разходите е основната причина за въвеждането на MPS, като другите ключови фактори са подобряване на печатната инфраструктура и опазването на околната среда. Други причини, застъпени в проучването, са покриване на регулаторни стандарти и сигурност, съхраняване на хартиените документи, трансформация на бизнес процеси, сливания или придобивания и разширяване на съществуващите договори.

„Резултатите от проучване показват възможностите на НР при MPS. С технологичните активи на НР и НР Enterprise Services, бившата EDS, „Решения за печат” (IPG) са сериозна сила в този бързо развиващ се пазар”, коментира Ангеле Боид, Анализатор и вицепрезидент в IDC.

За HP

HP насочва усилията си върху опростяването на технологичните решения за всичките си клиенти – от отделни потребители до големи корпорации. С портфолио в сферата на печата, компютърния хардуер и софтуер, услугите и IT инфраструктурата HP е една от най-големите IT компании в света. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) може да намерите на адрес www.hp.com.

Бележка за редакторите: Повече новини от HP, в т.ч. RSS връзки, могат да се намерят на адрес http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/

За Контакти:Мартин Маев, AMI Communications за HP, email: martin.maev(at)amic.bg, тел. 02/ 989 51 15, моб. 0885 769 556

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6158