Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
05 Януари 10, 17:35 / Автор: APRA Porter Novelli
Нестле придобива бизнеса със замразени пици на Крафт Фуудс
Нестле постигна споразумение за придобиване на бизнеса със замразени пици на Крафт Фуудс в САЩ и Канада за 3,7 млрд. долара. Този бизнес предлага на пазара марки като DiGiorno, Tombstone, California Pizza Kitchen, Jack’s и Delissio.
05 януари 2009 г.: Нестле постигна споразумение за придобиване на бизнеса със замразени пици на Крафт Фуудс в САЩ и Канада за 3,7 млрд. долара. Този бизнес предлага на пазара марки като DiGiorno, Tombstone, California Pizza Kitchen, Jack’s и Delissio. Бизнесът със замразени пици предоставя нова стратегическа опора за портфолиото със замразени храни на Нестле в САЩ и Канада, където компанията вече разполага с водещи позиции в категорията на готовите и полуготови храни с марките Stouffer's, Lean Cuisine, Buitoni, Hot Pockets и Lean Pockets. С придобиването, Нестле става лидер в категорията на замразените пици, където компанията досега нямаше голямо присъствие, като в същото време допринася за вече съществуващите дейност и ноухау на Нестле при пиците в Европа. Този ход напълно съответства на стремежа на Нестле да предоставя удобни, висококачествени, здравословни и питателни замразени храни на потребителите в цял свят. Сделката предстои да бъде одобрена от регулаторните власти в САЩ и Канада, като това се очаква да стане през 2010 г.

Пол Булке, главен изпълнителен директор на Нестле, заяви: „Бизнесът със замразени пици значително повишава активността на замразени храни на Нестле в Северна Америка, като обединява прекрасни щатски и канадски марки, водеща в областта изследователска и развойна дейност, и изключителни възможности на веригата за доставки, които допълват съществуващия директен начин на доставки на сладолед. С общ обем на продажбите на стойност 3 млрд. швейцарски франка Нестле ще се превърне в световен лидер на атрактивния и бързоразвиващ се пазар на замразени пици.” 

САЩ е най-големият пазар на пици в света с продажби на стойност 37 млрд. долара. С изчислени продажби от 2,1 млрд. долара през 2009 г. Крафт фуудс е лидер на пазара на замразени пици и през последните четири години компанията реализира двуцифрен ръст в САЩ и Канада. Марките DiGiorno и California Pizza Kitchen бяха в основата на развитието на високия ценови сегмент, като предлагаха на потребителите и техните семейства атрактивни алтернативи на храненето в заведения и надомните доставки на пици. Бизнесът включва и други силни марки като Tombstone и Jack’s. Също така Delissio е водещата марка пица в Канада. 

Бизнесът ще стане част от Нестле САЩ. „Обединените ни възможности за директни доставки, изследователската и развойна дейност, иновациите и стремежът към високо качество, вкусът и удобството правят сделката добро стратегическо допълнение към нашето портфолио със замразени храни” – заяви Брад Алфорд, председател и главен изпълнителен директор на Нестле САЩ.

Бизнесът разполага с приходи преди отчисления и амортизации през 2009 г. на стойност 297 млрд. долара, които представляват 14,2% от продажбите и приходи преди лихви и данъци на стойност 279 млрд. долара. Синергийният ефект, оценен в размер на 7% от продажбите, ще бъде напълно реализиран в рамките на пет години. На предсинергийна основа сделката се оценява на 1,8 пъти изчислените продажби през 2009 г. и 12,5 пъти оценените приходи преди отчисления и амортизации за 2009 г. Придобиването ще повлияе на приходите от акция на Нестле още през първата година след сделката. Всички посочени по-горе финансови оценки са направени въз основа на международните стандарти за финансови отчети на Нестле.

Междувременно от компанията потвърждават, че Нестле не възнамерява да прави или подава оферта за придобиването на Cadbury.

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1144