Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
07 Януари 10, 09:15 / Автор: APRA Porter Novelli
NESTLÉ отваря световен научно-изследователски център за разработване на ново поколение бисквити 
Новият център ще ръководи глобалната изследователска и развойна дейност на Нестле в областта на бисквитите и закуските на зърнена основа, като се фокусира върху иновации и развитие на продуктите на компанията.
 Нестле откри нов световен научно-изследователски център за разработване на бисквити и закуски на зърнена основа в Сантяго, Чили. На официалното откриване присъстваха министърът на здравеопазването на Чили Алваро Ерасо, министърът на земеделието Рейналдо Руиз, кметът на Майпу Алберто Ундуррага, както и главният изпълнителен директор на Нестле Пол Булке.

Новият център ще ръководи глобалната изследователска и развойна дейност на Нестле в областта на бисквитите и закуските на зърнена основа, като се фокусира върху иновации и развитие на продуктите на компанията. Научно-изследователският център в Сантяго ще обедини специалисти от различни области, в т.ч. здравословно хранене, инженерни науки, развитие на продукти и контрол на качеството. Благодарение на съставки като пълнозърнести култури, плодове и ядки, бисквитите са част от здравословното и балансирано хранене. Развитието на нови технологии в Научно-изследователския център в Сантяго ще спомогне за намаляване на количествата захар и мазнини в бисквитите, като ги направи по-леки, без да променя вкуса или текстурата им. Освен това центърът ще разработва бисквити с биоактивни съставки за подобряване здравето на храносмилателната система, както и продукти, обогатени с витамини и минерали за справяне с местни хранителни дефицити, като по този начин ще адаптира бисквитите към вкусовете и нуждите на локалните потребители.

„Научноизследователската дейност на центъра ще предостави значителни възможности за иновации в една изключително важна продуктова категория. Благодарение на работата му, ние ще можем да предложим на потребителите в Южна Америка, а и не само на тях богат избор от по- вкусни, здравословни и питателни бисквити,” заяви главният изпълнителен директор на Нестле Пол Булке по време на откриването. През 2008 г. растящият и печеливш бизнес с бисквити на компанията възлиза на 1,4 млрд. шв. фр., като 60% от продажбите са реализирани в Южна Америка. Като цяло Латинска Америка е важен регион за Нестле. Компанията присъства от десетилетия на този пазар, като през 2008 г. достига продажби от 15,5 млрд. шв. фр. Нестле стъпва на пазара в Чили преди 76 години, а днес разполага със 7 производствени съоръжения в различни части на страната. Благодарение на разположението си в индустриалната зона на Нестле в Майпу, която осигурява работа на над 1 200 души, новият център в Сантяго ще се възползва от взаимодействието между научноизследователската дейност и технологиите за производство на бисквити.

Центърът в Сантяго ще работи в тясно сътрудничество с други центрове за изследователска и развойна дейност на Нестле в цял свят. Освен това той ще взима участие в местни правителствени инициативи и ще си партнира с различни образователни институции, в т.ч. Университетът на Чили и Папския католически университет на Чили. Световната мрежа за изследователска и развойна дейност на Нестле обхваща 28 научно-изследователски и технологични центъра с 5 000 служители.

Повече информация може да получите на: http://www.nestle.com/InvestorRelations/Events/AllEvents/Inauguration_RandD_Centre_Santiago_Chile.htm

Източник: APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7031