Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
11 Януари 10, 17:08 / Автор: Image Advertising
Жертви на имотната мафия започнаха протест в Бургас
Граждани, станали жертва на имотната мафия в Бургас, днес започнаха да събират подписи с искане за снемане на доверието от съдебната система. Подписката ще бъде представена на главния прокурор Борис Велчев.
Граждани, станали жертва на имотната мафия в Бургас, днес започнаха да събират подписи с искане за снемане на доверието от съдебната система. Подписката ще бъде представена на главния прокурор Борис Велчев. Активистите на „Сдружението прави силата” ще бъдат на площад „Тройката” докато ги подкрепят най-малко 2 000 човека, заяви председателката на организацията Иванка Сотирова. Още в първия час след отварянето на тетрадките над 200 души поставиха подписи под искането за сваляне на доверието от българската правораздавателна система. 

Сдружението, инициирало протеста, обединява над 50 човека до един загубили собствеността си в следствие на имотни измами. Седем от техните членове вече не са между живите, за да продължат борбата. Протестиращите разполагат с документи, които уличават действащи магистрати и представители на местната власт като преки участници в имотни далавери, които са облагодетелствали силните на деня. С това те са лишили семейства и граждани от свещеното им право на собственост. А действията им до момента остават ненаказани. 

Всички активисти на неправителствената организация имат имотни дела, които са в процес на разглеждане. Стотици са жалбите им до главния прокурор, ДАНС, икономическа полиция, инспектората на Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет. Сигналите са оставали без отговор. Хората са категорични, че имотната мафия в Бургас е добре организирана структура, в която освен бандитите участват държавни служители, нотариуси и юристи.

Около смъртта на Милко Хатев продължава да витае неяснота. Има доста данни, че е възможно бившия актьор, който беше и председател на гражданското сдружение, да е бил умъртвен нарочно. Случаят с Катерина Блажева, която изгуби два златни имота в супер центъра на Бургас, също предизвика скандал не само в Бургас, но и в национален мащаб. Съпругът на Блажева не можа да доживее възмездие.

Преди месец в Бургас бе арестуван един от имотните измамници лихварят Иван Донков. В момента срещу него тече досъдебно производство. Членове на гражданската организация разполагат с информация за връзки на Донков с известни местни магистрати.

Бургаското „Сдружението прави силата” е в непрекъснат контакт със свои симпатизанти и поддръжници от цялата страна, които също се очаква да подкрепят подписката.

Комуникационна група 
Имидж Едвъртайзинг

Източник:
Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.398