Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
12 Януари 10, 14:51 / Автор: Български форум на бизнес лидерите
Бизнесмени даряват над 20,000 лева за благотворителност
Йорданка Фандъкова бе обявена за почетен член на Дамския бизнес клуб към Български форум на бизнес лидерите.
София, 11 януари 2010 г.

Над 20,000 лева ще бъдат дарени за две каузи, свързани със съхраняване на българското семейство в неговата цялост, а именно създаването на нов живот чрез финансиране на безплатни ин-витро процедури за финансово затруднени български семейства и повишаване осведомеността и превенцията срещу рака на гърдата. Това е резултат на подкрепата, оказана от близо сто представители на отговорния бизнес в България, които взеха участие в благотворителния търг, организиран от БФБЛ за втора поредна година.

Г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на община София, бе официален гост на вчерашното благотворително събитие. „Резултати от едни каузи се виждат веднага, а за други трябва да се работи в дългосрочен план”, каза тя. „Държавата вече отпуска средства, но хората също имат важна поддържаща роля в реализирането на граждански инициативи” добави кметът на София.

Г-жа Фандъкова беше приветствана като почетен член на Дамския бизнес клуб към БФБЛ, чието основаване беше официално обявено по време на благотворителното събитие от г-жа Мария Шишкова, председател на УС на БФБЛ. Дамският бизнес клуб ще бъде отворен за всички дами, които работят в компаниите, членуващи в БФБЛ.

Сред официалните гости на събитието беше и г-жа Радина Велчева, председател на Фондация „Искам бебе”. „Когато човек прави нещата от сърце и е искрен, тогава се случват хубави неща” каза тя пред присъстващите гости. Г-жа Велчева сподели, че тази година част от набраните средства от търга ще бъдат предназначени за семейства, които остават извън финансирането от държавния фонд „Ин Витро” и които се нуждаят от т.нар. донорски програми.

Другата част от набраните средства от благотворителния търг ще бъдат дарени на Фондация „Борба с рака”. Г-жа Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България, сподели дългогодишните усиля на компанията, съвместно с граждански организации в страната да се утвърдят превантивни мерки срещу рака на гърдата. „Вярвам, че с обединени усилия ще направим стъпка напред за създаването на алианс на онколозите в България”. Тя отбеляза необходимостта за утвърждаване на държавна политика и одобрена анти-ракова програма по ЕС стандарти, с фокус върху превенция, диагностика и достъп до модерна техника при борбата с рака на гърдата.

Форумът на бизнес лидерите обединява усилията си за благотворителност за втора поредна година. Над 15,000 лева, набрани от миналогодишния Благотворителен бал на БФБЛ бяха дарени за осигуряване на ин-витро процедури на 5 семейства в затруднено финансово положение. В резултат, семейство от Варна са вече щастливи родители, а още две бебета се очаква да бъдат родени в следващите няколко месеца.

Тази година спонсори на събитието бяха Фондация Америка за България, Астра Зенека, Имоти ЕООД и Ей и Ес Марица Изток.

Предмети за търга бяха дарени от Майкрософт България, Адрес недвижими имоти, Сименс Ентърпрайз Комюникейшънс, Ейвън козметикс България, Винарска изба „Тодорофф”, Нов Симфоничен Оркестър, Уайн&Уайн, БНП Париба, Винарска изба „Братя Минкови”, Дружба Стъкларски заводи, Аква Сорс, Ротари Клуб София Интернешънал, фондация Соросоптимист, М3 Комюникейшънс, Алайд Пикфордс, M-Тел и Фасилити Оптимум.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

На снимката: Новороденият Никола, който се ражда след ин витро процедури, реализирани с помощта на средства, събрани от миналогодишния Благотворителен бал на БФБЛ

Източник:
БФБЛ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1898