Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
13 Януари 10, 22:16 / Автор: Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia
Стартира регистрацията за Дни на Майкрософт 2010
За първа година Майкрософт България предизвиква всички разработчици с участие в национален конкурс.
София, 13 януари 2010 г. Деветото издание на най-голямата техническа конференция в България - Дни на Майкрософт 2010, ще се състои на 30 и 31 март 2010 г. в кино „Арена Младост”. 

Тази година събитието ще се проведе в нов атрактивен формат и ще бъде достъпно за всички хора, които проявяват интерес към иновациите, улесняващи тяхното ежедневие. За тази цел ще бъде изградена специална безплатна експо зона, отделно от тази за регистриралите се участници. Последните ще имат възможност да посетят близо 40 технически лекции, изнесени от водещи български и чуждестранни специалисти в областта на информационните технологии. 

Регистрацията за конференцията стартира на 11 януари 2010 г. на официалния сайт на събитието www.msbgregistration.com. Основен акцент по време на Дни на Майкрософт 2010 ще бъдат новите платформи и технологии за разработка на софтуер като Visual Studio 2010, Team Foundation Server 2010 и .NET Framework 4. 

Като част от инициативата, Майкрософт България стартира за първи път Национален конкурс за разработчици. Участниците в надпреварата ще имат за задача да разработят софтуерно приложение от типа “Newsreader”, което набира все по-голяма популярност сред интернет потребителите. Основното му предимство е възможността за филтриране и получаване на новини по конкретна, предварително зададена от потребителя тематика, от точно определени и предпочитани информационни източници. По този начин приложението спестява време за търсенето им в безкрайния поток от информация, който интернет предлага. 

Конкурсът не поставя възрастови ограничения, в него могат да участват всички, за които инициативата на Майкрософт България е интересно предизвикателство. Срокът, до който участниците трябва да предадат своите предложения, е 18 март 2010 г. Подробна информация за това как и къде участниците трябва да изпратят създадените от тях приложения, основните изисквания, както и критериите, по които ще бъдат оценявани проектите, ще бъдат достъпни на www.msbgregistration.com и на специално създадена за конкурса страница във Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=243780697895.

Част от критериите, по които ще бъдат оценявани конкурсните предложения, ще бъдат тези за ползваемост - 25%, възможност за персонализация - 15%, възможност за използване на приложението на повече от един компютър - 15%, визуални ефекти в интерфейса - 15%.

Финалисти в конкурса ще бъдат авторите на трите най-добри разработки. Всеки от тях ще получи пропуск за конференцията Дни на Майкрософт 2010, а класираният на първо място ще заслужи и Голямата награда – Windows phone от HTC. Имената на победителите ще бъдат обявени на сайта на Дни на Майкрософт 2010 www.msbgregistration.com, в блога на конференцията, на фен страницата на събитието във Facebooк и в Twitter.

Приложението, спечелило първото място, ще бъде публикувано на страницата на конкурса във Facebook и ще може да бъде изтеглено и използвано от всеки.

Учредена през 1975 г., компанията Майкрософт (NASDAQ “MSFT”) е световен лидер в областта на софтpера, услугите и Интернет технологиите за компютърно управление на бизнеса и човешките ресурси. Фирмата предлага широк спектър от продукти и услуги за бизнес и частни потребители, като всеки продукт е създаден, за да даде сила на потребителя навсякъде, по всяко време и на всякакъв вид устройства. През юли 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.

За допълнителна информация: 

Наталия Димитрова
Мениждър “Връзки с обществеността”
Майкрософт България

Т: 02 9657 337
Mobile: 0889 400 177
E-mail: nataliad@microsoft.com

Източник:
Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.586