Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
14 Януари 10, 11:31 / Автор: AMI Communications
HP обнови две от сериите си мобилни бизнес компютри
София 14 януари – Днес НР обнови своите серии бизнес мобилни компютри EliteBook и ProBook с общо 5 нови модела. Три модела са представени в сериите EliteBook и два модела в серията ProBook. Продуктите ще посрещнат нуждата от производителност и надеждност на бизнес потребителите, като им помогнат да увеличат общата си ефективност и да намалят вредното влияние върху околната среда.
София, 14 януари – НР обнови своите серии бизнес мобилни компютри EliteBook и ProBook с общо 5 нови модела. Три модела са представени в серията EliteBook и два модела в серията ProBook. Продуктите ще посрещнат нуждата от производителност и надеждност на бизнес потребителите, като им помогнат да увеличат общата си ефективност и да намалят вредното влияние върху околната среда.

Новите продукти от серията EliteBook са HP EliteBook 8440p, HP EliteBook 8540p и HP EliteBook 8540w. В ProBook гамата това са HP Probook 6440b и HP ProBook 6540b.

HP ProBook 6440b и HP ProBook 6540b ще се предлагат с новите за серията процесори Intel Core i7 и pointstick като допълнение към тъчпада. Продуктите използват шаси от магнезиева сплав, което вече е доказало качествата си в предишните модели от тази серия.

Процесорът Intel Core i7, който обикновено се използва при геймърските конфигурации и настолните работни станции, ще осигури подобрена производителност в сравнение с предишните процесори от Intel и AMD, използвани на компютрите от серията HP ProBook. Тези ноутбуци са предназначени за малки до средни предприятия, които се нуждаят от надеждни и мощни машини, но с по-малък жизнен цикъл в сравнение с новите модели от серията EliteBook, представени по същото време.

HP ProBook 6440b и HP ProBook 6540b са насочени към бизнес клиентите, които се нуждаят от достъпно устройство, обединяващо в себе си всички необходими за бизнеса характеристики и иновации в един напълно функционален ноутбук. Освен с новите Intel процесори компютрите разполагат с 36 и 40 см. широкоекранни LED дисплей с висока разделителна способност (HD)(1). Новите модели се предлагат с вградена 2.0 MP уеб камера, като допълнителна опция и са с тегло от около 2.26 кг.

HP представи и три нови модела в серията HP EliteBook. Мобилните компютри HP EliteBook 8440p и 8540p/w съчетават последните мобилните технологии и са проектирани, така че издържат тестовете, необходими за покриване на военния стандарт MIL-STD 810G(2). За съответствието с него са проведени тестове за издръжливост на вибрации, прах, влажност, атмосферно налягане и работа при високи и ниски температурни стойности. За направата на устройствата не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free(3)).

Издръжливи и предназначени за обиграни професионалисти
Черпейки вдъхновение от самолетния дизайн, НР е осъвременила вида на многократно награждаваната серия HP EliteBook.

—Мобилната работна станция HP EliteBook 8540w се предлага с покритие от оксидиран подложен на анодна обработка алуминий и магнезиево шаси. Това създава изключително здрав корпус, предпазващ горната и долна част на компютъра при работа в тежка и сурова среда.
—HP EliteBook 8440p и HP EliteBook 8540p запазват класическото платинено покритие с анодно оксидиран алуминий и магнезиеви шасита.

В зависимост от модела, HP EliteBook предлагат голямо разнообразие от конфигурации, като Unified Memory Architecture (UMA) или вградена видео карта NVIDIA. Потребители могат да избират от процесори Intel Core i7(4) или от процесора на Intel, които скоро ще започне да се предлага - Intel Core, както и дисплей с висока разделителна способност (HD) или HD Plus.(1) Новият HP EliteBook 8540w идва с предварително инсталиран HP SkyRoom(5) - достъпен софтуер за видео конференции, предлагащ висока разделителна способност(1) при съвместна работа в реално време и срещи лице в лице.

Новите серии мобилни компютри HP EliteBook и HP ProBook включват HP QuickWeb – приложение, позволяващо на потребителите да се свържат с мрежата за секунди, когато компютъра е изключен. HP QuickLook3, позволява на потребителите да преглеждат, пишат и редактират електронни писма, календара си и списъка с контакти, без да включват ноутбука.(6) HP Power Assistant, който помага за отчитането и управлението на разхода на енергия на устройствата и техните компоненти, както и устойчива на разливане клавиатура с канал за оттичане на разлятата течност.

Освен това като допълнителна опция за новите HP EliteBook ще се предлага и HP Long Life Battery, която осигурява до 3 години жизнен цикъл(7). Такъв живот на батерията е двойно по-дълъг от този на повечето литевиойонни батерии. Новата технология намалява броя на отпадъците, като изисква употребата на по-малък брой батерии нужни през жизнения цикъл на компютъра.


Цена и наличност(8)
—HP Probook 6440b и HP ProBook 6540b са налични в България от 12 януари 2010 г. на препоръчителна цена от 1599 лева с ДДС.

— HP EliteBooks ще бъдат налични от началото на месец февруари 2010 г. на препоръчителна цена от 1899 лв. с ДДС.
HP и околната среда

В продължение на десетилетия HP е лидер в опазването на околната среда, благодарение на своята цялостна програма за екологична стратегия. HP оказва влияние върху индустрията чрез дългогодишния си ангажимент да насърчава отговорността по веригата за доставки, поддържа енергийно ефективно производство, намалява ефекта върху климата и предлага възможности за повторна употреба и рециклиране. HP помага на потребителите да изберат екологични функции чрез HP Eco Solutions – програма, която помага на потребителите да намерят продукти и услуги, разработени с цел опазване на околната среда.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/.


(1)Съдържание с висока разделителна способност е необходимо за тяхното изобразяване.
(2)Проведените тестове не са предназначени за да отговорят на изискванията за договор на Министерството на отбраната на САЩ и за военна употреба. Резултатите от проведените тестове не са гаранция за производителност при изброените условия.
(3)При направата на продуктите от сериите HP EliteBook не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free), изключение правят AC адаптера и WWAN модула. Това отговаря за променящите се критерии за BFR/PVC-free, както са определени от iNEMI Position Statement on the ‘Definition of Low-Halogen Electronics (BFR/CFR/PVC-Free)”. Частите от пластмаса съдържат <1,000 ppm (0.1% ) бром и <1,000 ppm (0.1%) of поливинилхлорид. Всички платки (PCB) и субстратни ламинати имат общо съдържание на бром и поливинилхлорид <1,500 ppm (0.15%) с максимално количество на хлор от 900 ppm (0.09%) и максимално количество бром 900 ppm (0.09%). Допълнително закупените части могат и да бъдат BFR/PVC-free.
(4)64 bit Computing за архитектура на Intel изисква компютърна система с процесор, BIOS, операционна система, драйвери и приложения позволяващи 64 битова архитектура на Intel. Процесорите няма да работят (включително при работа на 32 бита) ако BIOS не позволява 64 битова архитектура на Intel. Работата може да варира спрямо хардуерната и софтуерната конфигурация. За повече информация посетете: www.intel.com/info/em64t. Технологията за дву и четири ядрени процесори е предназначена, за да подобри работата софтуерни и хардуерни продукти извършващи няколко задачи едновременно, както и за операционни системи изпълняващи няколко команди едновременно и може да изисква подходяща операционна система за най-добра работа. Не всички потребителски и софтуерни приложения ще бъдат облагодетелствани от използването на тази технология. Номера на процесора не е начин за измерване на производителността.
(5)SkyRoom е предварително инсталиран на всички нови работни станции; за неговата употреба са необходими регистрация и достъп до Интернет. При „p” сериите на HP EliteBook SkyRoom е с 90 дневен пробен период.
(6)Достъпен, когато ноутбука е изключен при Windows XP, Windows Vista или Windows 7 базирани системи. Не работи в режим на хибернация. Времето на изпълнение може да варира спрямо конкретната конфигурация. За да включите приложението след изваждане на батерията, трябва да рестартирате ноутбука преди следващото използване. HP QuickLook 3 на HP ProBook s-сериите се нуждае от конфигурация с процесор Intel и DDR3 или AMD и DDR2. QuickWeb има нужда от достъп до Интернет и не се предлага при “s” сериите на HP ProBook и HP Minis.
(7)Тригодишна гаранция или 1 000 работни цикъла. Един работен цикъл на батерията е общия брой на пълно зареждане / изтощаване на батерията преди да може да е способна да задържи полезно количество заряд. За повече информация: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&objectID=c00596784. Продава се отделно или се закупува като допълнителна екстра.
(8)Препоръчителни цени за България с включен ДДС. Реалните цени могат да варират.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP, т. 02/ 989 51 15, email: martin.maev(at)amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.136