Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
17 Януари 10, 11:24 / Автор: Вимарк Адвъртайзинг
Немски технологии в ортопедията на МБАЛ „Дева Мария”
Немско оборудване на фирмата „Джи ес евро” инсталираха през почивните дни в ортопедичното отделение на най-новата болница в Югоизточна България.
Според началникът на отделението д-р Димитър Илиев той и колегите му вече ще обслужват пациентите от цялата страна с най-високото съществуващо ниво на „интрамедуларната” /вътрекостна/ техника.

По своята същност модерната технология се опира на „металната остеосинтеза”, т.е при фрактури или други увреждания нарушената цялост на костите се компенсира и възстановява чрез импланти, най-често титанови.

От фирмата производител гарантират, че новата технология, която вече е въведена в ортопедичното отделение на МБАЛ „Дева Мария” Бургас, постига значително по-голям „щадящ” ефект върху пациента от действащите до момента в страната, т.е следоперативното лечение е с много кратки срокове и броят на рентгеновите експозиции е ограничен до минимум.

За пример при фрактура /счупване/ на подбедрица традиционната технология постига пълното възстановяване на пациента за около 4 -6 месечен период, а чрез новата техника и апаратура цялостното възстановяване може да се скъси за период от месец до месец и половина.

В рамките на няколко дни немски инструктори запознаха своите колеги от новата бургаска болница с детайли на технологията, чието практическо приложение започва до края на месеца.

На 1 февруари официално ще бъде открито ортопедичното отделение на МБАЛ „Дева Мария”. Методичен ръководител е един от водещите в Европа специалисти професор Петър Тивчев. От тази дата в отделението на д-р Димитър Илиев ще се извършва пълната гама от операции на опорно-двигателния апарат и по „здравна каса”.

Източник: 
Вимарк Адвъртайзинг

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2221