Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
17 Януари 10, 15:34 / Автор: APRA Porter Novelli
Форум “Кариери 2010 – Добра кариера, Добър живот” - емблема на стажантските практики в компаниите в България
От старта на „Кариери“ през 2002 година до днес над 109 000 млади хора от цялата страна са посетили Форума.
Въпреки неясната икономическа ситуация през 2009 и лекия спад в броя на компаниите, предлагащи стажове, тази година се очаква значително повишаване на интереса от страна на бизнеса към участие в най-големия национален Форум за студентски стаж и кариера „Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот”. Форумът се организира от JobTiger с традиционната подкрепа на най-голямата хранителна компания в страната Нестле България АД, която ще бъде генерален спонсор на „Кариери“ за седма поредна година. През годините Форумът се е провеждал съвместно с Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и Министерство на държавната администрация и административната реформа.

Форумът е единственото по рода, мащаба и значимостта си събитие в България, където бизнесът се среща с младите хора и им предоставя възможности за развитие и реализация в кариерата. Форум „Кариери“ се провежда ежегодно от 2002 г. до днес в най-големите български градове. Резултатите от изминалите издания на Форума показват, че от старта на инициативата през 2002 г. до сега близо 109 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили Форума в търсене на подходяща професионална реализация. Само през 2009 г., от посредничеството на форум “Кариери” са се възползвали над 18 000 български младежи.

През 2010 г. Форум Кариери „Добра Кариера – Добър Живот“ ще се проведе в 7 града – София, Варна, В.Търново, Русе, Свищов, Пловдив, Бургас. Официално Кариери 2010 ще стартира в София и ще се състои на 15 март и 16 март, в зала 3 на НДК. 

Програма на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот”

Дата Локация
15-16 март София, НДК, Зала 3, етаж 7
22 март Варна, Фестивален и конгресен център
24 март Велико Търново, Великотърновски университет, V корпус
29 март Русе, Русенски университет “А. Кънчев”
31 март Свищов, Стопанска Академия “Д. Ценов”
12 април Пловдив, Международен пловдивски панаир, Конгресен център
14 април Бургас, Бургаски свободен университет

Основна цел на Форум “Кариери 2010 – Добра Кариера, Добър Живот” е да предоставя на българските студенти и млади специалисти нови възможности за професионална реализация, както и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи и перспективни кандидати с възможност за развитие в компаниите. По традиция Форумът е придружен от предварителни срещи със студенти, на които те имат възможност да зададат своите въпроси по отношение на подготовката за участието си в “Кариери”. Участието на студентите и младите специалисти във Форум „Кариери – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

За пореден път тази година отделът за подбор на персонал на JobTiger – TigerSelect ще участва със свой щанд във всички градове на провеждане на Форума. TigerSelect е уникална услуга, която обединява традиционните методи на онлайн и офлайн подбора с използването на възможностите на социалните мрежи чрез системата от независими мобилни консултанти, работещи за него.

Станалото традиционно партньорство между Нестле България и организаторите на дните на кариерата, е пряк израз на корпоративната ангажираност на компанията към обществено значими инициативи, както и естествено продължение на развиваната през годините стажантска програма. Компанията има дългогодишни традиции в организирането на краткосрочни стажантски програми, даващи възможност на все още учащи студенти да придобият практически познания в реална трудова среда. Също така, Нестле България приема завършили студенти и млади специалисти на едногодишни стажове. Тази програма се радва на голям интерес сред кандидатите, тъй като дава възможност за плавно навлизане в професионална среда на позиция, за която не се изисква опит. Успехът на тази практика се вижда и от цифрите: 83% от приетите на едногодишни стажове остават в компанията, като 76% намират развитие в кариерата.

В сайта на “ДжобТайгър” (www.JobTiger.bg) може да бъде намерена подробна информация за условията за участие в събитието. Допълнителна информация може да получите и от екипа на “ДжобТайгър” (тел.: 02/ 491 80 20/21/23 и e-mail office@jobtiger.bg).

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5154