Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
19 Януари 10, 21:00 / Автор: Interimage PR and Special Events Agency
Дрехите уникати от колекцията SWINGING 60’s вече могат да бъдат закупени на благотворителна продажба
При откриването на изложбата бяха продадени 9 модела.
19 януари, 2010 От вчера повече от 30 уникални модела с лейбъл London Dress Code са изложени за продажба във фризьорски салон ‘Арлет’ на ул. Узунджовска 7-9.

Колекцията бе представена в края на миналата година на парти-ревю в „Склада” и е част от културната платформа BE Londonized на Beefeater за популяризирането на лондонската култура и стил в подкрепа на млади български таланти в областта на модата.

На откриването на нестандартната изложба-продажба вчера девет уникални модела от ревюто SWINGING 60’s с известната марка в духа на Лондон от 60-те откриха своите нови собственици. Тоалетите от колекцията могат да бъдат разгледани и закупени до края на февруари в салон ‘Арлет’. Всеки от моделите има фиксирана цена, а средствата от колекциите ще бъдат вложени в студентски проекти в областта на модата. Деветте продадени модела ще останат в рамките на изложбата до следващата седмица.

Колекцията, вдъхновена от SWINGING 60’s, е първата от общо пет, проследяващи развитието на модата в Лондон. Първата спирка 60-те логично постави началото на проекта, тъй като именно през това десетилетие Лондон за първи път се изявява на модната сцена. През 1966 г. Таймс обявява Лондон за SWINGING LONDON. Всичко, което е революционно, различно и дръзко, се случва точно през тези години.

Българският проект London Dress Code е насочен към млади дизайнери, които се вдъхновяват от брит културата в модата. Моделите за първото събитие-ревю от проекта са подготвени за 3 месеца, като се започне от проучването на епохата и характерните за нея стилове, през скици, модели, подбор на цветове и материи до ушиването с изпипването на всеки детайл, задължителен за всяка дреха-уникат. 

Дрехите са разработени в детайли в поп арт, разработки в текстура, в нервюри и с характери материи за 60-те. Духът на колекцията е младежки, а кройките семпли с акцент в цветовете и текстурата.

Това прави моделите от колекцията екстравагантни, но същевременно приложими в днешната парти култура.

Очаквайте второто парти-ревю на 70-те с бунтарската атмосфера на Glam Rock и Punk.

Историческото пътуване с Beefeater продължава през 2010 г. с българския поглед към дрескода на Лондон през 70-те години (февруари), 80-те (юни), 90-те (септември) и до днес (ноември). 

Бележки до редакторите:

За BE Londonized и London Dress Code

Be Londonized: Kултурна платформа, стремяща се да се пресъздаде на живо вдъхновяващия дух на Лондон чрез иновативни и запомнящи се събития на марката Beefeater

London Dress Code: Програма, част от Be Londonized, за развитие на талантливи български дизайнери. Проектът в развитие планира да проследи тенденциите от последните няколко десетилетия, а именно 60те, 70те, 80те, 90те години до днес.

SWINGING 60’s: Първото парти-ревю от проекта се случи в края на октомври 2009 г. със студентите от 3-ти курс в Националната художествена академия с ръководител Ива Шатц, която е и куратор на SWINGING 60’s. Ива Шатц се занимава с професионален анализ и прогнозиране на модни тенденции. Преподава Модни прогнози и Културна история на ХХ век в катедра ‘Мода’ в НХА.

За Beefeater Gin:

Beefeater е No. 1 премиум марка джин с реализирани годишни продажби от близо 22 милиона литра в над 100 страни. Дестилерията на Beefeater се намира в лондонския квартал Кенингтън. За девет години Beefeater Gin печели вече шест пъти престижната награда Greenall trophy за най-добър джин (за 1999, 2002, 2003, 2004, 2007 и 2008 г.)

http://www.beefeatergin.com 

За Beefeater 24

През 2008 г. майстор дестилаторът на Beefeater представи на пазара новия суперпремиум джин – Beefeater 24, който спечели награда за най-добър джин в света за 2009 г.

http://www.beefeater24.com

Източник:
Interimage PR and Special Events Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1362