Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
21 Януари 10, 16:08 / Автор: Insurance.bg
Кройката на здравноосигурителния модел се решава сега
Конференцията „Здравното осигуряване в България – състояние и перспективи“ ще се проведе на 26 януари в София, хотел Шератон.
Промените в българското законодателство, свързано със здравното осигуряване, предстоят – очаква се парламентът да приеме съвсем нов закон, след като през миналата година направи спешните промени в стария. Зам-председателят на Народното събрание и шеф на парламентарната комисия по здравеопазване Д-р Лъчезар Иванов потвърди това намерение в приоритетите си за започналата вече парламентарна сесия. На последната среща на законодатели, изпълнителна власт, професионални организации и синдикати по темата през декември м.г. стана ясно, че моделът на здравно осигуряване ще бъде поставен на коренно различна основа от досегашната. Монополът на Националната здравна каса ще бъде премахнат, а частните здравноосигурителни компании ще бъдат основните играчи на сцената. Намерението на правителството е замисляният нов тристълбов модел на осигуряване да влезе в сила от 2011 г. Първият и вторият стълбове ще бъдат задължителни и третият – доброволен.

Как ще се развие българското здравно осигуряване и кой модел е най-подходящ за нашите условия? Какво точно ще бъде участието на частните здравноосигурителни дружества? Как точно ще бъдат разпределени ролите между тях и здравната каса? Как промените ще се отразят на сегашния бизнес на дружествата? А на обслужването на осигурените?

Водени от желанието за принос в избистряне на гледните точки и намеренията за промени на властта, бизнеса и съсловните организации, ПР агенция "Експерт бизнес груп" и информационният портал Иншурънс БГ (www.insurance.bg) организират конференция на тема "Здравното осигуряване в България – състояние и перспективи".

Форумът ще се състои на 26 януари 2010 г. от 9.00 часа в хотел Шератон (зала "Роял 3").

Участие в конференцията ще вземат представители на различните институции и организации, пряко ангажирани с въпросите на здравното осигуряване – Народното събрание, здравното министерство, Комисията за финансов надзор, Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване, икономически експерти, представители на бизнеса. Специално за форума специалистите на КНСБ изготвят експертно становище кой е най-добрият за страната модел.

За участие във форума са поканени представители на Министерство на финансите, Националната здравноосигурителна каса. Разчитаме на активното участие в работата на конференцията и на експерти от Българския лекарски съюз, както и на потребителските организации.

С помощта на чуждестранни лектори на форума ще бъде представен смятаният за един от най-добрите модели – холандският, класическият германски модел, пробите и грешките на Чехия и Словакия за реформа в сектора.

Вярваме, че дискусиите по време на конференцията ще допринесат за намирането на пресечните точки в мненията на различните участници в осигурителната дейност, които да станат добра основа за успешното "скрояване" на най-подходящия за България модел.

За повече информация и заявки за участие: тел. 963 0879; е-mail: info@insurance.bg

Посетете и сайта на събитието: www.health.insurance.bg.

"ЗОФ Медико-21"АД и "България Здраве" Здравно осигурителна компания

Основен партньор на форума е:

INTERAMERICAN Insurance Company

Източник:
Insurance.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7098