Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
23 Януари 10, 15:46 / Автор: Асоциация на индустриалния капитал в България
Националнен център за ограничаване и превенция на неформалната икономика
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) създава първия по рода си Национален център за ограничаване и превенция на неформалната икономика, чиято цел е да разработва и прилага мерки и политики за ограничаване и превенция на неформалната икономика.
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) създава първия по рода си Национален център за ограничаване и превенция на неформалната икономика, чиято цел е да разработва и прилага мерки и политики за ограничаване и превенция на неформалната икономика. Инициативата е част от четиригодишния проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика”, изпълняван от АИКБ по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Според АИКБ липсата на координация на национално равнище е една от основните причини усилията и борбата срещу сивата икономика досега да не регистрират необходимия и достатъчен резултат с устойчиви измерения. Тази слабост може да бъде преодоляна посредством институционализирането на усилията, чрез създаването на самостоятелна структура за системни стратегически действия с национален обхват по отношение ограничаването и превенцията на неформалната икономика. Една от тези стъпки е именно изграждането на Национален център за ограничаване и превенция на неформалната икономика към АИКБ.

Той ще бъде базиран в столицата, а дейността му ще бъде подпомогната от шест регионални звена, изнесени във всеки от регионите на планиране – Северозападен, Северен Централен, Североизточен, Югозападен, Южен Централен и Югоизточен. С това на практика се създава национална мрежа за повишаване на обществената информираност за вредите от неформалната икономика. Регионалните звена ще осъществяват също наблюдение върху секторните и регионалните проявления на неформалната икономика, ще осигуряват обратна връзка и ще регистрират и обобщават подадени сигнали за проявление на неформална икономика, ще организират приемни дни , обучения и други.

Успехът на усилията за ограничаване на неформалната икономика би довело до повишаване конкурентоспособността на легалния български бизнес, до подобряване на условията на труд и до повишаване на жизнения стандарт в страната ни.

Източник: 
Асоциация на индустриалния капитал в България 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1174