Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
27 Януари 10, 17:10 / Автор: Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia
Рутер на Cisco заработи успешно в космоса
Cisco обяви официално, че технологията на компанията за интернет свързаност в космоса IRIS (Internet Routing in Space) бе успешно въведена след орбиталния тест на мрежовите възможности на CISCO IOS® Software, както и на инсталирания рутер на борда на сателита Intelsat IS-14.
САН ХОСЕ, Калифорния. Cisco обяви официално, че технологията на компанията за интернет свързаност в космоса IRIS (Internet Routing in Space) бе успешно въведена след орбиталния тест на мрежовите възможности на CISCO IOS® Software, както и на инсталирания рутер на борда на сателита Intelsat IS-14. Това е първото внедряване на Internet Protocol (IP) рутер на комерсиалния сателит GEO.
Технологията беше въведена в експлоатация в орбита на 23 ноември 2009 г.

“Това важно събитие е ключов момент в нашата стратегия да развиваме възможностите на мрежата вече и в космоса. Тази технология може да спомогне за преобразяването на сателитните комуникации по света чрез намаляване на латентността и подобряване на тяхната ефективност,” каза Стивън Бутел, вицепрезидент на Cisco Global Government Solutions Group.
IRIS е програма за изграждане на радиоактивно устойчив IP рутер за сателити и космически технологии. Полезният товар на IRIS ще осъществява мрежовите услуги за комуникация чрез глас, видео и данни. По този начин технологията ще помогне на правителствените, военните и съюзническите организации да комуникират едни с други чрез Internet Protocol, осъществавайки връзка между сателита и съществуващото наземно оборудване.

IRIS предлага няколко подобрения на конвенционалните сателитни технологии. С IRIS, потребителите ще могат да ползват една истинска мобилна мрежа - такава, която да им помага да се свързват и да комуникират помежду си както, когато и където желаят и която непрекъснато се адаптира към нуждите им без да изисква предварително определена фиксирана инфраструктура.
IRIS може да препраща данни до множество наземни приемници наведнъж, елиминирайки нуждата те да търсят повторно свързване чрез телепорт; така се намалява латентността и се увеличава употребата на транспондера. Софтуерът на рутера и вградения модем на Cisco могат да бъдат обновявани директно в орбита, което повишава гъвкавостта на системата и възвращаемостта на инвестицията.
Допълнителни факти за IRIS:

Програмата IRIS, управлявана от Cisco и Intelsat General Corp. е демонстрация на възможностите на общите технологии (Joint Capability Technology Demonstration JCTD) на военното министерство на САЩ. Използването на полезния товар за трансфер на данни на IRIS ще бъде пригоден за комерсиална употреба през април 2010 г.
Орбиталният тест беше изпълнен с помощта на Application Independent Processor (AIP) на SEAKR Engineering Inc., който бе използван за хостване на рутера и софтуерно дефинирани радио функции, необходими за осъществяване на свързаност на борда и дава възможност за преконфигуриране на възможностите за препращане и динамично подновяване на данните от земята.
Space Systems/Loral е водеща компания за изключително надеждни комерсиални сателити, позволяващи повсеместни комуникации за правителството на САЩ, телевизионни канали, радио оператори, мобилни оператори и интернет услуги по света. Компанията вгради IRIS като „хостван трансфер на данни” на комерсиален сателит, който след това е предоставен на Intelsat, най-големия в света оператор на сателитни услуги.

Агенцията за защитни информационни системи ще има цялостната отговорност за координирането на демонстрацията на IRIS технологията сред общността на правителствените потребители и за развиването на начини за употреба на възможностите на IRIS.

Допълнителни източници на информация:

http://www.cisco.com/web/strategy/government/space-routing.html

http://newsroom.cisco.com/dlls/2010/ts_011910.html

За Cisco:

Cisco, (NASDAQ: CSCO), световен лидер в мрежовите технологии, променя начина, по който хората се свързват, комуникират и си сътрудничат. Повече информация за компанията можете да намерите на http://www.cisco.com. За актуални новини, посетете http://newsroom.cisco.com. 

Източник:
Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2085