Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
06 Февруари 10, 09:25 / Автор: Евро-Ток България
Покана за пресконференция на тема: "Официалният консултант на Европейска комисия по храните Евро-Ток, твърдо срещу Генно модифицираните организми"
Пресконференцията има за цел да представи визията на българските и европейски професионални готвачи по отношение на Генно модифицираните организми и храни.
Покана за пресконференция на тема: "Официалният консултант на Европейска комисия по храните Евро-Ток, твърдо срещу Генно модифицираните организми"

София, 07 февруари /неделя/, 11.00 ч.
Пресклуб на БТА /София, бул. "Цариградско шосе" 49/

Организатори:
· Пресклуб БТА
· Евро-Ток България – Вице президент на на Евро-Ток Интернационал - Европейската асоциация на професионалните готвачи – Единственият официален консултант на ЕК в областта на храните и земеделското производство.

Пресконференцията има за цел да представи визията на българските и европейски професионални готвачи по отношение на Генно модифицираните организми и храни.

Общото становище на над 4000 професионални готвачи Евро-Ток от 19 страни членки е за стриктна забрана за отглеждане на генетично модифицирани култури, тъй като те променят автентичния вкус и качество на продуктите. Излагат потребителите на непрогнозиран риск, застрашават тяхното здраве и представляват заплаха биоразнообразието.

Всеки един Шеф-готвач от Евро-Ток се ангажира, подписвайки “Кодекс на честта” да гарантира, че храната, която предлага на клиента е безопасна и с доказан произход.

Евро-Ток Интернационал има постоянни Комисари в Европейската комисия и Европейския парламент, които дават становища, относно храните и земеделското производство. Те имат твърда позиция, че ГМО нямат място в храната на хората.

Български Шеф-готвач Евро-Ток е официален член на Комитета по храните към ЕК. Чрез него България неведнъж е декларирала своята позиция против освобождаването на ГМО на територията на страната ни.

Основният проблем в България е липсата на адекватна контролираща система за качеството на предлаганите продукти. Още през 2006 г. ЕК призова България да създаде Национална агенция за контрол на храните, която да обединява всички контролиращи органи. Ако това не се случи в най-скоро време, страната ни е заплашена от санкции.
За съжаление в момента у нас никой не може да защити потребителите по отношение на продуктите, които те консумират.

Нужен е стриктен контрол върху качеството на продуктите, включително и за съдържание на ГМО, както и на адекватни санкции при нарушаване изискванията за етикетиране.

В пресконференцията ще вземат участие:

Жоро Иванов – Президент на Евро-Ток България, Вице президент на Евро-Ток Интернационал, Почетен готвач на Президента на Република България, Настоящ Шеф-Готвач на Гранд Хотел София.
Седем години е работил като Шеф-готвач в ресторант две звезди Мишлен „La Truffe Noire”, Брюксел.
Работил е като Шеф-готвач в Посолството на Република България в Италия, в българската мисия в Европейската Комисия, Брюксел, в Организацията на Обединените Нации, Ню Йорк, САЩ и др.

Ради Стамболов – Вице президент на Евро-Ток България, Собственик на изключително успешен сладкарски бизнес – висококачествени бутикови сладкарски изделия – “Сладкишница Гаврош”. Притежава Доцентура по Италианска кухня. Специализира при най-добрите виенски сладкари, Работи като Шеф-сладкар в х-л Шератон, Доха, Катар. Готвил е за 13 президенти на различни страни.

Таня Правчанова – Вице президент на Евро-Ток България, Шеф-готвач на Гранд Хотел Radisson SAS, София
Притежава специализации по кулинария в Дубай, САЩ и Белгия.

Георги Георгиев – Вице президент на Евро-Ток България и Шеф-готвач на ресторант Енотека Уно, гр. София, бивш Главен готвач на Националния отбор по футбол. Изключителен специалист в здравословната иновационна кулинария. Собственик на фирма Биорист.

За повече информация:

Райна Соколова
Евро-Ток България
0897/878 661
rsokolova@euro-toques.bg

Източник:
Евро-Ток България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5077