Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
05 Февруари 10, 20:04 / Автор: AMI Communications
ТЕЦ "Варна" работи с пет енергийни блока
Електроцентралата осигурява над 60% от студения резерв на страната ни
05 февруари 2010 г.

От началото на месец февруари производството в ТЕЦ "Варна" е близо до пиковите си равнища. На 1 февруари в енергийната система на страната ни бяха включени 4 енергийни блока, а от 2 февруари ТЕЦ "Варна" отново работи с пет енергийни блока. За периода, 1-4 февруари централата е осигурила за енергийната система на България 76 340 МВтч електроенергия.

Три от 210 мегаватовите блока в ТЕЦ "Варна" са активирани като студен резерв. Те се използват по искане на НЕК и се активират в случай на недостиг на електроенергия в системата. ТЕЦ „Варна” осигурява повече от 60% от резерва за българската енергийна система.

"През последните 10 дни консумацията на електроенергия нарасна значително заради лошото време. Това наложи незабавно включване на резервни мощности, чието производство да гарантира стабилността на енергйната система на България. ТЕЦ "Варна" допринесе изключително за осигуряването на енергийния баланс на страната. От тази гледна точка би било много полезно да имаме на разположение по-дълго време блоковете на ТЕЦ „Варна” за студен резрв”, каза Иван Айолов изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Към момента всички съоръжения на централата функционират нормално. ТЕЦ „Варна” е в добро техническо състояние и има възможност да продължи да работи на пълна мощност, за да помога за осигуряването на енергийния баланс на страната. Централата разполага с близо 590 хил. т. въглища на склад, достатъчни да обезпечат производството на електроенергия за следващите 4-5 месеца.

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2008