Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
08 Февруари 10, 20:21 / Автор: Image Advertising
Електронна академия без аналог в страната въвежда ПМГ - Бургас
Бургаската математическа гимназия разработва уникален софтуер.
Четвърти месец 23 преподаватели от бургаската математическа гимназия разработват уникален софтуер. Чрез него до края на март ще бъде въведено електронното обучение за възпитаниците на гимназията. С това учители и ученици правят сериозна крачка в бъдещето развитие на обучителния процес, коментират педагози-експерти. Тази уникална технология на обучение няма аналог не само в град Бургас, а и в страната. В този софтуер се съчетават по най-добрия и удачен начин текст и визуализация, както и други компоненти, които въздействат на всички сетива и ги мобилизират. До момента в света не е измислена по-разчупена и нестандартно-увлекателна форма на преподаване. В основата на eлектронната академия на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” – Бургас е заложен принципът на образование чрез интернет, като дистанционно обучение. Учениците влизат в мрежата, четат лекции и държат изпит по темите. Спектърът от лекции по модули обхваща учебните дисциплини математика, информатика, история и химия. Материалите се представят в привична за ученика форма – курсът от лекции и тестовите материали са с текущи оценки плюс общ изпит. Всичко върви последователно, така че ако ученикът не издържи теста по определени лекции той не се допуска до тест по следващата лекция. Разбира се, за отговорите на някои от въпросите лекциите няма да са достатъчни, т.е. ученикът ще трябва да търси допълнителна информация, но това е полезно, особено, ако е наясно какво търси, коментират специалисти. Лекциите по всички предмети са структурирани по нива на трудност. Всяко следващо ниво започва с входен тест, който спомага за по-прецизно разпределение и насочване на кандидатите към нивото, съответстващо на техните знания. И като всяко училище и тук учениците имат електронен бележник и достъп до всички лекции. Всеки учител може да добавя и редактира своите лекции и тестове за всички класове по предмета, по който преподава. Педагозите преглеждат оценките на учениците, получени при решаването на онлайн тестовете, но най-важното е, че не може да се променят и добавят нови оценки. Системата е напълно независима от гледна точка на човешко пристрастие или грешка, тъй като е изцяло автоматизирана и подчинена на правилата. Даден тест може да се решава само един-единствен път, като така се избягва възможността за спекулация с реалния резултат от изпита, който ще бъде вписан като текуща оценка в личния бележник. За отговорите има определено време, което зависи от броя въпроси и тяхната трудност.

Електронното обучение ще даде възможност на учениците, които имат по-широки интереси, да надграждат своите знания. Освен това, този вид обучение е идеалният вариант когато се наложи принудително спиране на учебните занятия /като при грипна епидемия например/.

Интересът към този тип обучение е голям в ерата на масова компютъризация, коментират експерти от екипа на бургаската математическа гимназия, разработващ софтуера. Една от най-мащабните разработки в тази посока е електронното обучение, което напълно покрива от една страна минимума знания необходими за нивото на обучение. От друга страна дава възможност за търсене и намиране на още информация по теми, които интересуват и вълнуват учениците на 21 век.

Разработването на програмата за електронно обучение е със средства от структурните фондове на ЕС и оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г.

Комуникационна група

Имидж Едвъртайзинг

Източник:
Image Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.4204