Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
23 Февруари 10, 13:40 / Автор: AMI Communications
HP предлага отлично качество и производителност с нови модели работни станции и бизнес настолни компютри
София 23 февруари, 2010 г. – НР добави нов модел мощни и достъпни работни станции към професионалното си портфолио. Компанията представи и нов модел от серията HP Compaq 8000 – настолния бизнес компютър HP Compaq 8100 Elite.
София 23 февруари, 2010 г. – НР добави нов модел мощни и достъпни работни станции към професионалното си портфолио. Компанията представи и нов модел от серията HP Compaq 8000 – настолния бизнес компютър HP Compaq 8100 Elite.

HP Z200 продължава успешната серия работни станции Z на НР. Моделът предлага производителността на работна станция с цена, съперничеща на традиционните настолни компютри. Z200 е подходящ избор за правителствени организации, организациите от сектора на образованието, както и за малкия и среден бизнес. Продуктът е предназначен за инженери и дизайнери, работещи с Autodesk AutoCAD, фотографи, използващи Adobe Photoshop®, и офис потребители с по-големи изисквания.

„С изместването на професионалните приложения към 3-D все повече и повече хора преминават към многоядрените работни станции. Потребителите от цял свят избират работните станции на HP, за да имат най-добрата производителност и надеждност, които допринасят за бързото възвръщане на направените инвестиции” коментира Шарл Снайман, Вицепрезидент и Главен директор „Персонални системи” (PSG) в HP за региона на ЕМЕА.

HP Z200 се предлага с двуядрен процесор, базиран на следващото поколение Intel. Като допълнителна възможност моделът позволява и четириядрен процесор от сериите Intel Xeon® 3400(1). HP Z200 се предлага във вариантите разширяема (convertible minitower) и компактна (small form factor). За допълнително удобство на предния панел са разположени Firewire® и USB портове.

Захранването на HP Z200 е с ефективност 89%. Така устройството намалява консумацията на електроенергия и отделяното количество топлина. Работната станция е одобрена по програмата ENERGY STAR® 5.0 и отговаря на изискванията на EPEAT® GOLD, което е и най-високата възможна оценка.

HP Z200 се предлага с новото приложение WattSaver, което използва по-малко от един ват електроенергия, когато станцията е в режим на готовност. Освен това 90% от използваните материали в Z200 могат да бъдат рециклирани.

HP Performance Advisor

Заедно с обявяването на Z200, HP представи и софтуерния инструмент HP Performance Advisor, който действа като личен системен инженер. Той следи за актуализацията на настройките и инсталирането на последните версии драйвери. По този начин инструментът осигурява работа с оптимални настройки, подобряване на стабилността и производителността на устройствата.

HP Performance Advisor e наследник на HP Performance Tuning Framework и предлага по-опростена настройка и още по-интуитивно управление. HP Performance Advisor може да помогне за спестяването на време и средства и да увеличи цялостната производителност. Той е предварително инсталиран на HP Z200 и се доставя заедно с всички нови работни станции на компанията без допълнително заплащане.

Видео конференции в HD

HP SkyRoom 1.1 вече е инсталиран на работните станции от серията Z. Версията 1.1 е съвместима с Microsoft Windows® 7. Тя дава възможност за споделяне на работния екран и контрол на видео конференцията от един или всички участници.
HP SkyRoom е достъпен софтуер за видео конференции с висока разделителна способност, който дава възможност за сътрудничество в реално време и за мигновени срещи лице в лице. Благодарение на технологията за обработка на изображения и видео на НР, SkyRoom може да предаде информация до 4 пъти по-бързо от едно мигване на окото. По този начин той позволява идеална картина и звук, както и споделяне на 3-D съдържание.

Енергоспестяващи бизнес настолни компютри

Устройствата от серията HP Compaq 8100 Elite са проектирани, така че да предложат на потребителя, по-добро управление, намаляване на разходите за електроенергия и по-добра производителност.

HP Compaq 8100 Elite е с захранване, което е 89% енергоефективно и е одобрено по програмата за енергоефективност 80 PLUS Gold. Продуктът включва и други технологии за намаляване на разхода на електроенергия като решения за управление и Solid-state дискове (SSDs). Устройствата от тази серия са одобрени по програмата ENERGY STAR® и са в регистъра EPEAT® GOLD - в него е и захранването на устройството с оценката 80 Plus(3).

Цена и наличност (4)

— Работната станция HP Z200 се предлага в България от 15 февруари 2010 г. на препоръчителна цена от1300 лв. с ДДС.
— HP Compaq 8100 Elite се предлага в България от 15 февруари 2010 г. на препоръчителна цена от 500 лв. с ДДС

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/.

Бележка за редакторите: Повече новини от HP, в т.ч. RSS връзки, могат да се намерят на адрес http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/

(1)Технологията за четири ядрени процесори е предназначена, за да подобри работата софтуерни и хардуерни продукти извършващи няколко задачи едновременно, както и за операционни системи изпълняващи няколко команди едновременно и може да изисква подходяща операционна система за най-добра работа. Не всички потребителски и софтуерни приложения ще бъдат облагодетелствани от използването на тази технология. 64 bit Computing за архитектура на Intel изисква компютърна система с процесор, BIOS, операционна система, драйвери и приложения позволяващи 64 битова архитектура на Intel. Процесорите няма да работят (включително при работа на 32 бита) ако BIOS не позволява 64 битова архитектура на Intel. Работата може да варира спрямо хардуерната и софтуерната конфигурация. За повече информация посетете: www.intel.com/info/em64t.
(2)Работата зависи от латентността на мрежата и съдържанието на образите.
(3)Препоръчителни цени. Реалните цени могат да варират.
(4)Оценката 80 Plus Gold е дадена от организацията 80 Plus.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP, т: 02. 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev(at)amic.bg

Източник: AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4836