Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
24 Февруари 10, 23:49 / Автор: Фани Филипова, www.ventzijazz.com
Венци Благоев – отново гост на джаз студиото на Петър Петров-Парчето
Вълнуваща джаз вечер се задава в Русе. Ще звучат саксофонът на Петър Петров-Парчето и тромпетът на Венцислав Благоев в компанията на Борис Петров - пиано, Стайко Стайков – бас, и Стефан Кожухаров - барабани.
Вълнуваща джаз вечер се задава в Русе. Ще звучат саксофонът на Петър Петров-Парчето и тромпетът на Венцислав Благоев в компанията на Борис Петров - пиано, Стайко Стайков – бас, и Стефан Кожухаров - барабани.

Концертът е на 26 февруари /петък/, 19 часа, в Клуба на дейците на културата.

Доайенът на родния джаз Петър Петров-Парчето е емблематична личност на Русе и едва ли има нужда от представяне. В не по-малка степен популярен е и Венци Благоев, редовен участник във всички големи русенски джаз събития през последните 22 години. Срещата между двамата се чака с нетърпение – учителят и ученикът не са свирили заедно от година и половина, но феновете още помнят магията, която двамата раждат на една сцена. Петър Петров е своеобразен откривател на таланта на Венци, един от първите големи джазмени, който забелязва още преди повече от 20 години изгряващия и никому неизвестен тогава тромпетист. И с присъщата си духовна страст и хъс му подава ръка, води го из необятните полета на импровизацията, вдъхновява го и го мотивира не само по посока на професионалното израстване, но и за – спокойно можем да я наречем – апостолска работа за популяризиране на джаза в България. Благодарение на непрестанния труд на Парчето днес Русе с право се гордее като един от най-големите джаз центрове у нас. Окрилен от тази воля и вяра в последната година Венци Благоев превърна и Стара Загора в джаз средище, организирайки ежемесечни концерти и майсторски класове, на които кани едни от най-добрите български джазмени и международни звезди. 

Надявам се с бате Петьо да свирим не само на русенска сцена – загатва Венци Благоев, който е и водещ на редовните джаз концерти в Първо студио, излъчвани на живо от БНР. В очакване на този празник влюбените в джаза стискат палци и обнадеждено мълчат. Защото когато талантът, опитът, нестандартното свирене и мъдростта се слеят, без съмнение това е... джаз.

Фани Филипова

Източник:
www.ventzijazz.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.6448