Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
26 Февруари 10, 10:42 / Автор: Aнгло - американско училище
Aнгло - американското училище отпуска пълни стипендии
Училището инвестира повече от 170 000 годишно в обучението на талантливи български ученици.
За четвърта поредна година Англо-aмериканското училище в София дава възможност на талантливи български ученици да кандидатстват за пълни стипендии за учебната 2010-2011г. Стипендията е в размер на 18 000 евро годишно и покрива учебните такси в ААУ за целия курс на обучение (4 или 5 години).

Кандидатите трябва да са завършили 7-ми, 8-ми или 9-ти клас, да владеят отлично английски език и да имат много добър успех и доказана финансова нужда. Документи се подават до 1 май. След първоначалното класиране, кандидатите се явяват на писмен изпит и интервю. Повече информация за условията и сроковете на кандидатстване може да намерите на http://aas-sofia.org/admission/scholarship/

Всяка година ААУ отпуска 12 пълни стипендии на обща стойност над 170 000 евро на български ученици. Стипендиантската програма е част от дългосрочните усилия на Англо-американското училище в София да допринася за развитието на българското общество. Българските стипендианти получават от ААУ международна диплома от училище, акредитирано от Съвета за Международни Училища във Великобритания (CIS) и Асоциацията Ню Ингланд за Училища и Колежи в САЩ (NEASC). Издържалите изпитите на IB Организацията имат възможност да получат престижната международно призната IB диплома. Успешно завършилите имат значителни предимства при приема в най-елитните университети и колежи по света.

Ето какво споделят някои от настоящите стипендианти за ААУ:

„Учителите много ми допадат, тъй като наистина харесват своите дисциплини и се опитват да ни увлекат и заинтересуват от материала, който преподават. Харесва ми и това, че често ни окуражават да мислим и да полагаме повече усилия в усвояването на различни теми. Тук индивидуалното мислене и разбиране имат голямо значение. Допада ми да уча в среда, в която разговорите и общуването на английски език са ежедневие. Срещите с толкова много хора от различни култури също обогатяват живота ми.” - Мира, 11 клас.

„Учебния план е създаден така, че всички предмети се преподават по начин ориентиран към практическото им приложение в бъдеще. Всичко е фокусирано върху използването на материала в живота. Много голям плюс в ААУ е дипломата, с която се завършва обучението в 12 клас. Тя е истинско предизвикателство за учениците, но и билет за добър чуждестранен университет. „ – Стела, 11 клас.

За Англо-Американското Училище: 

Англо-Американското Училище е акредитирано от Съвета за Международни Училища във Великобритания (CIS), Асоциацията Ню Ингланд за Училища и Колежи в САЩ,(NEASC) както и от Международната IB организация (IBO). За значителните инвестиции, които ААУ прави в образованието на талантливи български деца, повишаването на квалификацията на учителите, както и за разнообразните си екологични и социални проекти, училището беше наградено с приз за „Най-добра социална политика на малкото и средно предприятие в България за 2008” от Българският Форум на Бизнес Лидерите.

За Контакти:

Светла Стоянова, тел: 923 8822, e-mail: sstoyanova@aas-sofia.org

Източник:
http://aas-sofia.org/admission/scholarship/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1135