Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / PR

Вземи в gLOG
08 Март 10, 18:31 / Автор: Българска конфедерация за връзки с обществеността
Днес стартира PR Приз 2010
Тази година традиционният конкурс за постижения в сферата на PR навършва 10 години и ще има специално издание.
08 Март 2010 г. – София – Днес, за десета поредна година, стартира националният конкурс за постижения в сферата на Връзки с обществеността в България – PR Приз. Конкурсът, създаден от БДВО, за втори път се организира от Българска конфедерация за връзки с обществеността (БКВО). БКВО е обединение на три от най-големите действащи професионални PR организации в България – Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), Асоциацията на имиджмейкъри и специалисти по връзки с обществеността ИМАГИНЕС и Българска академична асоциация по комуникации (БААК).

Както всяка година, така и тази в конкурса PR Приз 2010 могат да участват PR агенции и отдели на търговски компании, медии, държавни институции, правителствени и неправителствени организации, посрещнали предизвикателството да представят за участие проекти, реализирани през 2009 година. Конкурсните категории са 15: Корпоративна PR кампания; Общественозначима PR кампания на организации от стопанския сектор; Социално отговорна PR кампания на организации от нестопанския сектор; PR кампания на държавна институция; PR кампания на политическа организация; Вътрешноорганизационен PR; PR кампания на нов продукт; PR кампания на съществуващ продукт или услуга; PR събитие; PR кампания на медия; Кризисен PR; PR кампания в сектор Туризъм и свободно време /спорт, забавления. др./; PR кампанията в сектор Финанси и връзки с инвеститори; PR кампания в сектор Информационни и телекомуникационни технологии и PR кампания за персонален имидж.

И тази година ще има специална катергория “PR студент”, в която могат да се включат студенти по PR, които са завършили трети курс от обучението си. Те трябва да представят PR програма или план за PR кампания, развита за целите на курсов проект.

Новината тази година е, че по време на церемонията по връчването на десетите ”PR оскари” в България, ще бъдат връчени и специални награди. Специалните награди са за значим принос за развитие на PR професията през изминалото десетилетие. Идеята е онези, които наистина са допринесли за развитието на отделните сфери в PR професията в България, да получат признанието на общността и да бъдат възнаградени. Това е още един начин да се отличат големите постижения в нашата сфера и те от своя страна да служат за пример и на бъдещите специалисти с етичната си и упорита работа в областта на комуникациите.

В журито на PR Приз 2010 ще участват: Аня Павлова – председател на ИМАГИНЕС и председател на журито за PR Приз 2010; Милена Атанасова – председател на БДВО; проф.дфн Милко Петров – ръководител на катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”; д-р Валерия Пачева – гл.ас. към катедра „Медии и обществени комуникации” към УНСС; Надя Кантарева – началник "Пресцентър" на Министерство на образованието и науката;
Любов Костова – мениджър “Връзки с обществеността” и “Проекти за комуникация на науката” в Британски съвет – България; Нина Мирчева – директор „Корпоративни комуникации” на М-тел; Велислава Ивановска – началник отдел "Връзки с обществеността" в ПИБ; Цветeлина Петрова – редактор „Маркетинг и медии” в списание „Мениджър”; Албена Ивайлова – собственик и управител на PR агенция „VIVEKA”; проф. дфн Георгий Почепцов – преподавател по теория на комуникациите в Мариуполския университет – Украйна, първият президент на първата PR Асоциация в Украйна; Аманда Джейн Сучи – преподавател по PR техники в университета в Катаня, Италия и член на борда на Глобалния алианс.
Съгласно регламента на конкурса, оценяването на проектите отново ще премине през два етапа – набиране на разработки и номиниране на най-добрите за второ класиране. Между тези два етапа традиционно ще се проведе публично представяне на номинираните за участие във втория етап.

Тази година кандидатстващите проекти ще бъдат приемани само в периода между 08 март и 8 април 2010 г. от 10:00 до 14:00 ч. на адрес:

За конкурса PR Приз 2010
БДВО/ Българко дружество за връзки с обществеността
София 1504
ул. “Сан Стефано” 25

Другите важни дати за конкурса са:

12 април – 12 май 2010 г. – Предварително журиране;
12 май 2010 г. – Оповестяване на класираните за втори кръг и участниците в
публичните защити;
15 май – 16 май 2010 г. – Публично представяне на номинираните проекти;
19 май 2010 г. - Официална церемония за награждаване на участниците
в конкурса PR Приз 2010 и гала вечер.

Редовната такса за участие тази година няма да бъде променяна. Нейният размер остава както през 2009 г. - 250 лева на кандидатстващ проект. Идеята на организаторите бе да се съобрази с неблагоприятната икономическа ситуация в страната. Традиционно, организации, чиито служители членуват в БДВО, Асоциация ИМАГИНЕС или БААК и са платили членския си внос за тази година, ще ползват преференциална такса за участие в размер на 200 лв. Организации, които подават заявки за участие в категорията „Общественозначима PR кампания на организации от стопанския сектор” и „Социално-отговорна PR кампания на организации от нестопанския сектор”, ползват преференциална такса за участие в размер на 150 лв. Студенти, които подават заявки за участие в категория „PR студент”, не заплащат такса за участие.

PR Приз 2010 се провежда с любезното съдействие на Mtel, Гранд хотел София и медийното партньорство на: БТА, Списание „Мениджър”, Списание „Тема”, Списание „Sign Cafe”, Blitz.bg и специализираното онлайн издание „Медии и обществени комуникации”.

Повече информация и форма за участие ще можете да намерите на 15 март на специалния уеб сайт на конкурса: www.prpriz.info За получаване на документи за участие, пишете на e-mail: s.stefanova@bdvo.org

За Контакти: cnrcomm@gmail.com

Източник: Българска конфедерация за връзки с обществеността (БКВО)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1354