Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
10 Март 10, 08:14 / Автор: ПР Агенция Crossroads България
Бизнесът в подкрепа на иновативните млади хора
Община Варна съвместно с Фондация Empower United и Българската мрежа на бизнес ангелите – специализирани неправителствени организации за подкрепа на иновациите в бизнеса и Сирма Груп Холдинг АД като най-голямата българска група от IT компании дават началото на мащабна инициатива за насърчаване на иновативното мислене сред младите българи в морската столица.
Община Варна съвместно с Фондация Empower United и Българската мрежа на бизнес ангелите – специализирани неправителствени организации за подкрепа на иновациите в бизнеса и Сирма Груп Холдинг АД като най-голямата българска група от IT компании дават началото на мащабна инициатива за насърчаване на иновативното мислене сред младите българи в морската столица. Това те направиха днес, чрез представянето на три конкурса за излъчване на най-успешните иновативни идеи, които могат да бъдат претворени в реален бизнес. Конкурсите са: SYS - Sirma Young Spirit на Сирма, Награда Empower за изключителни млади предприемачи и Проект на BBAN. Условията за участие в конкурсите бяха разяснени от ръководителите на организациите, които ще финансират практическото реализиране на най-добрите идеи – Цветан Алексиев (Сирма Груп Холдинг АД – www.sirma.bg), Том Хигинс (Empower United - www.empower.bg) и Борислав Бориславов (Българската мрежа на бизнес ангелите – www.bban.eu).

Целта на конкурсите е да помогнат на млади и предприемчиви българи да реализират практически до действащ бизнес свои идеи, като за целта и трите организации са заделили солидни материални ресурси (само за Sirma Young Spirit това са суми до 50 000 лв.), които ще бъдат предоставени два пъти в годината на тези кандидати, чиито проекти бъдат одобрени според обявените за това правила. Ползите от такъв подход са взаимни – както за иновативно мислещите българи, които ще могат да видят претворени идеите си, така и за бизнеса, който от своя страна има възможност да подобри позициите си на пазара внедрявайки иновативните идеи. Важно за участниците е, че поради публичния характер на инициативата, целият процес на подбор и реализация на новото бизнес начинание е абсолютно прозрачен, което от своя страна гарантира материалните права на одобрените кандидати.
Трите партниращи организации имат значителен опит и желание да оказват подкрепа на млади и иновативни хора.
Сирма е най-голямата българска група от ИТ компании, обособени в холдингова структура. Започнала развитието си през 1992 г., днес групата се състои от 18 дъщерни и асоциирани компании, Програмата SYS е предназначена за подпомагане на младите предприемачи в областта на информационните технологии и е част от стратегията на Сирма да инвестира в нови бизнес идеи, да търси, подпомага и развива иновациите. Тя е свързана и с моралния ангажимент на групата да насърчава развитието на българската ИТ индустрия, да работи винаги с идеята, че технологиите трябва да се използват, за да стане светът, в който живеем по-добър. 

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал Наградата EMPOWER е ежегодна награда за изключителни млади предприемачи. Целта й е да съдейства на талантливите български младежи да разгърнат своя пълен потенциал чрез подпомагане стартирането на реален бизнес, базиран на иновативни идеи. Това ще допринесе не само за просперитета на българската икономика, но и за разрешаване на някои от най-предизвикателните проблеми в световен мащаб.

Изборът на Проект на BBAN е постоянен процес определен от същността на Българската мрежа на бизнес ангелите. Тя от своя страна има за задача да свързва търсещите финансиране предприемачи с неформални, частни инвеститори. Организацията осъществява връзката между тези, които имат реалистични бизнес идеи, разполагат с предприемачески усет, но нямат необходимия капитал и успешните инвеститори, които проявяват интерес към бизнеса в България и страните от региона на Югоизточна Европа. Мрежата е регистрирана през ноември 2007 г. От юни 2008г. е пълноправен член и на Европейската мрежа на бизнес aнгелите.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria, Konsultirai.me

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.1611