Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
17 Март 10, 22:41 / Автор: www.ceechips.com
Базата данни на най-голямата инвестиционна мрежа в Централна и Източна Европа надхвърли 100 потребителя
На 18-ми март 2010 година CEE CHIPS Investment network обяви достигането на над 100 потребители в своята онлайн система.
Само месец след официалния старт на софтуерната платформа, интересът към услугата, която свързва инвеститори и бизнеси търсещи финансиране в Централна и Източна Европа, нараства все по-бързо. В съответствие с общите очаквания и текущата световната икономическа обстановка, осигуряването на средства все още е затруднено и това проличава в процентното съотношение между бизнеси и инвеститори в инвестиционната мрежа, а именно 70/30.

Повечето от бизнесите търсещи финансиране се намират в региона на Балканите, България, Румъния, Турция, Сърбия, докато висок процент от инвеститорите са от държави в Централна Европа. Около 50% от всички бизнеси в системата се предлагат за продажба, а останалите са или компании, които търсят капитал за разширяване или стартиращи фирми.

Секторът на недвижимите имоти доминира сред компаниите, които търсят финансиране, последван от продажбите на едро, енергия, храна услуги и ИТ сектора. В същото време предпочитаните от инвеститорите сектори са предимно ИТ, софтуер и интернет, последвани от възобновяеми енергийни източници и производствени сектори.

Партньорите в CEE CHIPS Investment network заявиха, че макар и потребителска база да нараства бързо, остава дълъг път до достигането на желаната критична маса от качествени предложения, която ще ще доведе до подобряването на инвестиционната и бизнес среда в най- динамично развиващия се регион в Европа.

CEE CHIPS е компания, създадена от млади и мотивирани професионалисти с опит в областта на стартиращите фирми и инвестициите. Те са посветени на създаването на лесен, бърз и ефективен начин за свързване на инвеститори и предприемачи в региона на Централна и Източна Европа.

Източник:
www.ceechips.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6743