Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
21 Март 10, 12:20 / Автор: vpr advertising
40% от мъжете взимат продукти за сексуална стимулация за да се застраховат при нов контакт
Фармацевтична компания Софарма АД организира национален симпозиум за проблемите и решенията на еректилната дисфункция на 19.03.2010 г. в гр. Правец, на който присъстваха уролози, ендокринолози и сексолози от цялата страна. Там беше представен и новият генеричен лекарствен продукт на Софарма АД – Силден – ефикасно решение на най-деликатния мъжки проблем.
Фармацевтична компания Софарма АД организира национален симпозиум за проблемите и решенията на еректилната дисфункция на 19.03.2010 г. в гр. Правец, на който присъстваха уролози, ендокринолози и сексолози от цялата страна. Там беше представен и новият генеричен лекарствен продукт на Софарма АД – Силден – ефикасно решение на най-деликатния мъжки проблем.

Еректилната дисфункция е един от най-разпространените сексуални проблеми при мъжете в цял свят. В световен мащаб през 1995 г. е имало 152 млн. мъже с еректилна дисфункция, а към 2025 г. се очаква те да нараснат на 322 млн. Данните също така сочат, че 52 на сто от мъжете между 40 и 70 години имат проблем с ерекцията и до 90% от хората със затруднена ерекция са готови да използват секс хапчета”, цитираха лекарите международни проучвания (MMAS).

Практиката на българските специалисти – сексолози и уролози сочи, че над 65% от мъжете, които вземат продукти за еректилна дисфункция са на възраст от 30 до 50 години. Родните специалисти допълват, че няма ясно формулиран профил на социалния статус на потребителя, но повечето са бизнесмени и хора, подложени на стрес или с по-чувствителна нервна система. Именно затова 40% от българските мъже, купуващи си продукти за сексуална стимулация ги взимат за да се застраховат и предотвратят евентуални проблеми при първи контакт. Тези данни се подкрепят и от скорошни проучвания на агенция МБМД, изнесени в медиите. Според тях близо една пета от българските мъже от 30 до 34 г. имат проблеми със секса, а всеки втори мъж над 40 години има еректилна дисфункция.

Най-често проблемите с нарушената ерекция при мъжете са психологически. „До 80% от нарушенията на ерекцията се приемат за предимно функционални (засечка, последвана от психогенно фиксиране), а в останалите 20% могат да участват различни органични причини (здравословни проблеми и усложнения)”, обясни доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог-психотерапевт.

За много мъже еректилната дисфункция създава емоционален и физически стрес. Това ги кара да избягват интимното общуване с партньора и обтяга отношенията в семейството или връзката им. Поради емоционалната болка, повечето мъже търсят извинения и отбягват сексуалните отношения с партньора си. Така те се опитват да забравят за своето състояние. „Българинът се срамува и страхува да обсъжда две основни житейски теми: първата е свързана с психичното му здраве, втората – със сексуалното, вероятно поради все още криворазбрано „достойнство” в обществото”, обяснява проф. д-р Йорданка Узунова, Клиника по урология, МУ – гр.София.

Еректилна дисфункция е невъзможност или трудно осъществяване на ерекция или полов контакт. Според проф. Узунова най-често срещаните симптоми при еректилна дисфункция са: затруднена ерекция (45,16%), неудовлетвореност от контакта (30,65 %), ранна еякулация (12,90%) и други (11,29%). Клиничните изследвания показват, че еректилната дисфункция може да е причинена от здравословни проблеми, които имат физиологичен характер. Диабетът, както високото кръвно налягане и заболяванията на сърдечно-съдовата система, нарушават функцията на малките кръвоносни съдове, което води до сериозни смущения в сексуалната функция на мъжа. Някои фактори от начина на живот също могат да допринесат за появата на заболяването. Такива са тютюнопушенето, употребата на големи количества алкохол и стресът.

Едно от най-бързите и ефективни решения на този проблем са различните лекарствени препарати (PDE5 инхибиторите – Силден на Софарма, Виагра на Pfizer, Левитра на Bayer, Циалис на Lilly). Според доц. д-р Бостанджиев пълно е с митове около тези медикаменти, известни като секс-хапчета, които нямат общо с действителността. Сред най-често споменаваните са тези, че: секс-хапчетата са опасни; трябва да си много зле, за да използваш „тежката артилерия”; към секс-хапчетата се развива зависимост и човек почне ли с тях, трябва да ги приема цял живот; секс-хапчетата се приемат само от импотентни мъже и още много други неверни твърдения.

Според специалистите силденафил цитрат, активната съставка на новия продукт на Софарма, намалява тревожността от предстоящия сексуален акт при мъжете и им помага да имат пълноценен сексуален живот. Лекарството значително подобрява качеството на ерекцията, удовлетворението от терапията и намалява нивата на безпокойство при следващ сексуален опит. Той е ефективен и добре поносим при лечението на пациенти с еректилна дисфункция, високо кръвно налягане и диабет. Силден е лекарствен продукт за лечение на еректилна дисфункция от 50 mg и 100 mg, предназначен за перорална употреба. Прилага се веднъж дневно, приблизително 1 час преди сексуалния акт. Новият продукт на Софарма дава възможност на мъжете винаги да имат Силен Ден!

За „Софарма” АД:

„Софарма” е най-голямата българска фармацевтична компания, която притежава 12 завода в България и 3 в чужбина – Русия, Украйна и Сърбия. Медикаментите на компанията се продават в 32 страни по света. „Софарма” е единственият производител на ампули в България и произвежда медикаменти от почти всички фармакотерапевтични групи. Компанията притежава 60 патента и 2683 регистрации на търговски марки. 

Източник: 
vpr advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9715