Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
22 Март 10, 14:25 / Автор: Британски съвет
Започна регистрацията на млади учени за участие в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab 2010”
Започна регистрацията на млади учени от природоматематически и инженерни специалности за участие в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab 2010”.

Започна регистрацията за четвъртото българско издание на международния конкурс за разбираемо говорене на наука „Лаборатория за слава FameLab”. Тази година конкурсът се организира в партньорство от Форум Демокрит, Британски съвет и Министерството на образованието, младежта и науката. За първи път българските учени ще могат да участват в кастинга на Първи кръг и чрез изпращане на видеозапис. Така се разширяват възможностите за участие на млади учени и учители по природоматематическите дисциплини от цялата страна. Конкурсът ще се проведе в България през м. април и май, а победителят ще замине през м. юни да се състезава на международния финал в Обединеното кралство. През 2010 г. конкурсът разшири географските си територии извън страните от Югоизточна Европа, където той стартира през 2007. Победители от вече 12 страни ще участват на международния финал. Тази година национални кръгове на ”Лаборатория за слава FameLab” се провеждат и в Северна Африка, Западна Европа и Азия.

Първият кръг в България ще се проведе с видеозаписи (до 9 април) и на живо в три града – Варна (16 април), Пловдив (18 април) и София (24 април).

Конкурсът „Лаборатория за слава FameLab” се провежда във формат, добре познат от популярни телевизионни шоута – регистриралите се кандидати се явяват на живо или чрез видеозапис на първоначален кастинг на Първи кръг в един от трите града Варна, Пловдив и София. Участниците не са ограничени в избора на град за явяване на Първи кръг. Всеки участник трябва да подготви триминутно научно-достоверно, атрактивно и разбираемо поднесено представяне (може да включва песен, танц, поезия, изображения и др., но не и компютърни презентации). Темите трябва да са от природоматематическите и инженерни науки, но могат да разясняват както фундаментални понятия, така и съвременни научни открития. Участниците, които пожелаят да изпратят видеозапис не могат да ползват монтаж, а да го заснемат така, сякаш стоят на сцената. До трима най-добри участника от видео-кастинга ще бъдат поканени да се явят на някой от първите кръгове на живо преди да се потвърди участието им на Финала. Не повече от 12 души от участниците в Първи кръг ще бъдат изпратени на националния финал, като преди това ще участват в двудневен Майсторски клас с британски и български преподаватели.

Освен специално изработените статуетки за първите три места, проектирани от художника Крум Тонев, призьорите ще получат награди, осигурени от Майкрософт България. Ръководството на БАН, Програма „Христо Ботев” на БНР, Софийска вода и Майкрософт България ще дадат и свои специални награди на финала.

Конкурсът се провежда от Форум Демокрит, Британски съвет и Министерството на образованието, младежта и науката, и в партньорство с Българската академия на науките, Столична община, Съюза на учените в България, СУ „Св. Кл. Охридски”, ТУ Варна, ПУ „П. Хилендарски”, Майкрософт България, Софийска вода АД, Издателство Сиела, Издателство РОЙ Комюникейшън, Фондация ВИА Сапиенция, сп. Обекти, БНР Програма „Хр. Ботев” и др. И тази година БНР Програма „Хр. Ботев” ще проведе радио конкурс за 90-секундни аудио записи на финалистите, чиито резултати ще бъдат обявени на финала.

Желаещите да участват могат да получат повече информация за конкурса, подготовката и формуляри за регистрация: http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-beautiful-science-famelab.htm

За контакти:

Десислава Бошнакова, ROI Communication, dboshnakova@roibg.com, 0888 354706
Любов Костова, Британски съвет, lyubov.kostova@britishcouncil.bg, 0887 424249

Източник: Британски съвет


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5869