Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
24 Март 10, 11:17 / Автор: AMI Communications
Решение на HP разширява достъпа до информационни технологии в сферата на образованието, без увеличаване на бюджета
HP представи ново решение, което удвоява броя на компютрите, без това да натоварва бюджета на организацията. HP MultiSeat позволява на множество потребители да споделят един хост компютър в реално време. Това ще даде възможност за по-широк достъп до информационни технологии в сфери като образованието, например, като в същото време се намалят разходите, свързани с придобиването и експлоатацията на устройствата. Решението е подходящо и за собствениците на малък и среден бизнес.
София, 24 март 2010 г. – HP представи ново решение, което удвоява броя на компютрите, без това да натоварва бюджета на организацията. HP MultiSeat позволява на множество потребители да споделят един хост компютър в реално време. Това ще даде възможност за по-широк достъп до информационни технологии в сфери като образованието, например, като в същото време се намалят разходите, свързани с придобиването и експлоатацията на устройствата. Решението е подходящо и за собствениците на малък и среден бизнес.

Решението HP MultiSeat е съставено от един единствен персонален компютър HP MultiSeat ms6000, свързан чрез USB 2.0 с до 10 HP MultiSeat t100 крайни устройства. Всеки клиент е напълно оборудван и поддържа монитор, клавиатура и мишка, но няма свой собствен процесор и памет. Цялата обработка на данните се извършва от компютъра, чиито ресурси се споделят. По този начин всеки клиент получава достъп и използва собствена терминална сесия, близка до средата на Windows 7, която може да се администрира централно.

MultiSeat е предназначено за всяка среда, която предполага близост и наситеност на компютрите в малки пространства като класни стаи, читални, компютърни зали на библиотеки, търговски отдели, кол центрове и др. Малкия и среден бизнес може да увеличи ръста си с по-малко инвестиции, като добавя компютри на двойно по-ниска цена.

Решението е много подходящо за употреба от образователни институции, особено когато бюджетите са фиксирани и има недостиг на компютри. HP MultiSeat дава възможност за удвояване на работните места, без това да изисква инвестиране на допълнителни средства от предвидените в бюджета на организацията. Освен повече достъп до електронни ресурси и повишаване качеството на образованието, решението намалява и разходите за управление и поддръжка, които са неизменна част от всеки IT бюджет.

Достъпно разширяване броя компютрите

Решението HP MultiSeat помага на училищата и останалите образователни институции с ограничен достъп до информационни технологии да създадат условия за пълноценна работа с компютър за всеки ученик в класната стая, лабораторията или библиотеката.

MultiSeat t100 позволява един хост да бъде споделен от до 10 ученика, така че образователните институции да оптимизират броя на компютърните места, без да увеличават IT бюджета си. Обучаващите се използват персонален монитор, клавиатура и мишка свързани чрез MultiSeat с хоста. По този начин те получават достъп до своя независима и позната операционна среда на Windows® 7.

HP MultiSeat t100 използва само 2.5 вата електроенергия и свива разходите за електричество с до 80%, което допълнително намалява цялостния бюджет на експлоатацията.

Решението намалява и времето необходимо на IT специалистите за управление, поддръжка и осъвременяването на устройството. Настройването на MultiSeat не изисква отваряне на компютъра и инсталиране на допълнителен хардуер. Нужна е само обикновена USB връзка и потребителите могат да свързват множество клиенти с един компютър. t100 е малко по-голям от тесте карти и не се нуждае от допълнително захранване, което позволява удобното му монтиране - на гърба на монитора, например.

MultiSeat е напълно лицензиран и използва новия продукт на Microsoft Windows MultiPoint Server 2010. Това позволява на организациите да увеличат достъпа до технологии и Интернет с по-ниски оперативни разходи на едно място.

Предлагат се две препоръчителни конфигурации – една предвидена за 5 потребителя и една предвидена за 10. Базовата система включва процесор Intel Core 2 Duo, 2GB RAM и 320GB твърд диск заедно с до 5 клиентски модула. По-високата конфигурация използва процесор Core 2 Quad, 6GB RAM и 500GB твърд диск с до 10 клиентски модула.

„Снабдено с Windows MultiPoint Server 2010, решението HP MultiSeat е изключително подходящо за малкия бизнес и най-вече училищата в развиващите се пазари като нашия. В повечето случаи организациите от сектора на образованието нямат възможност да закупят компютър за всеки студент и ученик или дори за всички места в библиотеката и компютърната зала”, каза Виржиния Недева, Маркетинг мениджър, „Персонални системи” (PSG) в HP.

„Системата е проектирана, така че институциите от сектора на образованието да осигурят два пъти по-голям достъп до компютър и Интернет, като изразходват същото количество средства, както за едно устройство”, добави Недева.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP
т: 989 51 15, м: 0885 769 556
martin.maev(at)amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1831