Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
25 Март 10, 11:19 / Автор: Нели Златкова
Уголемяването на гърдите е най-предпочитаната процедура в света
Според проучване, проведено от ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) сред пласични хирурзи – членове на организацията уголемяването на гърдите е най-предпочитаната процедура в света. На второ място се нарежда липосукцията.
Уголемяването на гърдите е най-предпочитаната процедура в света, показва проучване, проведено от ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) сред пласични хирурзи – членове на организацията. На второ място се нарежда липосукцията.

Според резултатите, в 82% от случаите докторите използват 100% силиконови импланти, а едва в 9% - тези със 75% силикон/25% физиологичен разтвор. 56% от хирурзите не използват импланти с физилогичен разтвор.

Остава спорен въпросът за поставянето на импланти при жени под 18 години. 44% от хирурзите биха извършили такава операция, само ако има медицински показания за това и с изричното съгласие на родителите. 30 % посочват, че освен по медицински причини, биха поставили импланти и за естетично уголемяване на гърдите. Докато 28% от хирурзите не извършват операцията на жени под 18 години.

Най-предпочитаният обем варира между 250 и 400 сс. В Европа, Северна и Южна Америка, както и Азия 100% от запитаните хирурзи посочват размер на имплантите между 250 - 300сс. В Централна Америка, включително и Мексико, размерът е 300 - 400сс. В Австралия и Нова Зеландия 49% от пациентките презпочитат 300 – 400сс, а 47% избират между 250 – 300сс.

Как стои въпросът у нас с процедура номер едно в света коментира д-р Ильо Стоянов, пластичен хирург и мениджър на ЕСТЕ КЛИНИК – “Изхождайки от практиката ми на естетичен пластичен хирург в България вече 13 години, 98% от жените избират силиконовите импланти. Едва 2% се полагат на салинните. Най-предпочитаният обем е между 300 – 450сс, като в 60% от случаите се спират на капковидната форма на имплантите или така наречената „анатомична”, а в останалите 40% - на кръглите импланти. В 99,9% от операциите за уголемяване на гърдите, които извършвам, имплантите се поставят по метода “изцяло подмускулно”, с оглед намаляване до минимум на нежелани странични реакции”.

Освен увеличаването на гърдите чрез поставяне на импланти, съществува и така наречената “корекция на гърдите в обедната почивка” или увеличаването на гърдите чрез инжектиране на филъри. Според изследване на Британската асоциация на естетичните пластични хирурзи (BAAPS), проведена сред 26 хирурзи, всеки един от трима е видял жени, страдащи от усложнения след процедура с инжекционен филър. Те споделят, че има три основни причини за усложнения при всички видове филъри. На първо място са неквалифицираният персонал, който не знае как да ги използват правилно. Пациентите не са запознати с рисковете и страничните ефекти. Освен това, липсва регулация, което позволило “недоказани субстанции” да бъдат използвани във Великобритания.

“Трябва да се знае, че само защото филърите са нехирургични процедури, това не означава, че са и немедицински. Затова те винаги трябва да бъдат извършвани от обучен и квалифициран персонал” – коментира Найджъл Мърсър, председател на BAAPS.

За Контакти:

Нели Златкова, nelly.zlatkova@gmail.com

Източник: 
http://www.medindia.net/news/Lunchtime-Boob-Jobs-are-Injurious-to-Health-52628-1.htm 
http://isaps.org/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9747