Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
30 Март 10, 11:15 / Автор: AMI Communications
Първи бизнес ноутбук таблет от серията HP EliteBook с чувствителен на допир дисплей
София, 30 март 2010 г. HP представи EliteBook 2740p - първия си ноутбук таблет поддържаш „multi-touch”, предназначен за бизнес употреба, както и най-лекия модел от бизнес серията EliteBook - 2540p, предназначен за компании от публичния сектор.
София, 30 март 2010 г. HP представи EliteBook 2740p - първия си ноутбук таблет поддържаш „multi-touch”, предназначен за бизнес употреба, както и най-лекия модел от бизнес серията EliteBook - 2540p, предназначен за компании от публичния сектор.

Ноутбуците са последните модели от серията анонси на бизнес машини на компанията. През последните няколко месеца НР предложи широк набор от продукти, чрез които организациите могат да обновят бизнес технологиите си и да ускорят развитието си при възстановяването на икономиката.

HP EliteBook 2740p е изключително тънък ноутбук таблет с дисплей, поддържащ “multi touch”. Моделът осигурява интерактивност при употреба и е предназначен за използване в секторите на здравеопазването, образованието, продажбите, както и за други представителите на всеки бизнес, които се нуждае от мобилност и гъвкавост в движение.

HP EliteBook 2540p е най-лекият ноутбук от сериите EliteBook с тегло, започващо от 1.53 кг. в зависимост от конфигурацията. Той е идеален за корпорации и компании от публичния сектор с представителства в различни страни, които се нуждаят от здрав и надежден ноутбук с висока производителност.

“Таблетът на НР с “multi-touch” дисплей е последното попълнение в широкия избор от решения на компанията, които се предлагат на бизнес клиентите, за да подобрят управлението, продуктивността и мобилността. НР продължава да въвежда последните иновации, за да помогне на големите компании и малкия и среден бизнес да надхвърлят очакваните резултати”, коментира Шарл Снайман, Вицепрезидент и Главен директор „Персонални системи” (PSG) в HP за региона на ЕМЕА.

Лек и мощен ноутбук за работа в движение

НР EliteBook 2740p се предлага с последното поколение процесори на Intel–Core i5 и i7, които работят със стандартно напрежение. По този начин компютърът комбинира възможностите и надеждността на бизнес мобилните компютри на НР с гъвкавостта на таблет устройство. Това го прави идеален за потребители, на които им се налага да работят в движение. Моделът 2740p започва от 1.72 кг. и разполага с 30.7 см. (12.1 инча) дисплей със светодиодно задно осветяване (Backlight LED). Предлага се и опционален дисплей, който намалява отразяването и увеличава контраста за по-лесна работа при естествена светлина(1).

Чуствителният на допир екран позволява на потребителите да работят по-интуитивно и бързо спрямо своя избора на взаимодействие с устройството. Разпознаването на жестове като натискане и прекарването на пръст през екрана позволява на потребителите да управляват приложения и менюта, както и да работят с информация и уеб сайтове.

EliteBook 2740p предлага батерии с различен капацитет. За възможно най-леката конфигурация се предлага 6-клетъчната литиево йонна батерия, която осигурява до 5 часа работа и опционалната HP 2700 Ultra-Slim Battery, която дава възможност за до11 часа пълноценна работа с устройството, когато е съчетана със стандартната батерия.

Заедно с компютъра потребителите могат да закупят и докинг станцията HP 2740 Ultra-Slim Expansion Base(1). Чрез нея те ще могат да свържат ноубука и да използват периферни устройства, без да се налага да ги включват и изключват всеки път, когато взимат ноутбука със себе си. Иновативната докинг станция включва DVD записващо устройство, eSATА порт, позволяващ свързване с външни RAID, HDD и оптични устройства за бърз и лесен запис и съхранение.

HP EliteBook 2540p предлага избор от процесорите Intel® Core™, работещи с различно напрежение. Те могат да изберат стандартно напрежение за максимална производителност, което се предлага за първи път на свръх преносимите компютри на НР, или ниско напрежение за подобрена гъвкавост с удобството на оптично устройство или второстепенен твърд диск.

Като най-лекото предложение от сериите HP EliteBook моделът 2540p е оборудван с 30.7 см. (12.1 инча) дисплей. Като опция се предлагат два мегапикселова камера, бизнес софтуер за четец на карти и сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци - HP Fingerprint Sensor(1).

Двете устройства предлагат по-добра свързаност с включения HP Mobile Broadband, използващ технологията на Qualcomm Gobi(2). Тя позволява на устройствата от EliteBook сериите да поддържат множество мобилни широколентови мрежи на различните мобилни оператори. Това увеличава достъпа на потребителите до интернет, вътрешни мрежи, електронна поща и друга важна информация от повече места от когато и да било.

HP EliteBook 2540p също се предлага с различни опции на капацитет на батерията. От до 4 часа работа с 3 клетъчна батерия, през 6 клетъчната батерия с живот до 8 часа и вариант с 9 клетъчна батерия, осигуряваща до 10.5 часа.(3)

И двата модела 2740p и 2540p покриват изискванията на военния стандарт на Министерството на отбраната на САЩ, MIL-STD 810G(4) и са тествани за работа при вибрации, прах, влажност, надморска височина, високи и ниски температурни стойности.

Чрез подобрения в дизайна и технологичните нововъведения HP се стреми да намали използването на сурови суровини в продуктите си, до колкото е възможно. Компанията иска да помогне за опазването на околната среда и естествените ресурси. За направата на HP EliteBook 2540p е употребена рециклирана смола от пластмаса.

Цена и наличност (6)
— HP EliteBook 2540p се предлага в България на препоръчителни цени започващи от 2 500 лева с ДДС.
— HP EliteBook 2740p се предлага в България на препоръчителни цени започващи от 2 700 лева с ДДС.
— Докинг станцията HP 2740 Ultra-Slim Expansion Base ще се предлга в България от месец май 2010 г. на препотъчителна цена 400 лв. с ДДС.

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

Бележка за редакторите: Повече новини от HP, в т.ч. RSS връзки, могат да се намерят на адрес http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/.

(1) Продава се отделно.
(2) Достъпен, когато ноутбука е изключен при Windows XP, Windows Vista или Windows 7 базирани системи. Не работи в режим на хибернация. Времето на изпълнение може да варира спрямо конкретната конфигурация. За да включите приложението след изваждане на батерията, трябва да рестартирате ноутбука преди следващото използване.
(3) Живота на батерията зависи от модела на продукта, конфигурацията, заредените приложения, начина на употреба, безжичната мрежа и настройките. Максималния капацитет на батерията ще намалява с времето и употребата. Повече информация можете да намерите на: www.bapco.com/products/mobilemark2007.
(4) Проведените тестове не са предназначени за да отговорят на изискванията за договор на Министерството на отбраната на САЩ и за военна употреба. Резултатите от проведените тестове не са гаранция за производителност при изброените условия.
(5) HP Tools partition (част от фабричния софтуер) трябва да бъде наличен, работещ и некодиран, Microsoft Outlook и HP QuickLook трябва да са инсталирани и потребителя трябва да активира приложението.
(6) Препоръчителни цени. Реалните цени могат да варират.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP
т: 02 989 51 15, martin.maev(at)amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0657