Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Почивка

Вземи в gLOG
06 Април 10, 16:44 / Автор: Българско круиз общество
От коя круиз компания какво да очаквате
Градация на круиз линиите по сегменти
06.04.2010 г.
Българско круиз общество

Поради тенденцията на засилен интерес към круиз ваканциите, Българско круиз общество информира потребителите как да се ориентират сред имената на различните круиз компании в избора на круиз, който в най-пълна степен съвпада със стила на живот и почивка, с интересите и бюджета.

В круиз индустрията се разграничават четири основни пазарни сегмента - икономичен, стандартен, първокласен, луксозен (виж фиг. 1). В рамките на един сегмент, круиз линиите също се подреждат по качество. Корабите на големите круиз компании като Celebrity Cruises, Royal Caribbean International (RCI) и Carnival Cruise Lines също имат класове. Нещо повече, всяка круиз компания оперира в определени дестинации.

Когато знаете това, независимо с какви епитети е украсена офертата, името на круиз компанията ясно ще ви каже какво ниво качество и преживяване ще получите за парите си.



Фиг. 1

Интересно е да се наблюдава, че това което у нас се рекламира като първокласен и луксозен круиз, в Америка и Европа попада в стандартния сегмент.

Какво да очаквате

Икономичен круиз – най-важна е ниската цена, забавленията са ограничени до необходимия минимум или липсват.

Стандартен круиз – активна и динамична почивка, много забавления и предложения за брегови екскурзии, интензивна програма в точките от маршрута. Този продукт привлича много семейства. Безплатното настаняване на деца в каютата на родителите е стратегия, използвана от някой круиз компании. Бъдете внимателни по два аспекта – детската глъчка е навсякъде (има много деца поради ниската цена), а и специализираните клубове и зони са пренаселени. Други компании таксуват децата, но в замяна на това, детските клубове са просторни и разнообразни, обособени са възрастови зони, има специализирани обучителни занимания и забавления. В единият случай получавате ниска цена, в другия - качествена ваканция.

Първокласен круиз – корабите са по-малки от тези за стандартен круиз, обслужването се доближава до индивидуално, кухнята е гурме, каютите са по-големи, по-малко деца, пасажерите са над 40 г. Според Дъглас Уорд, гуру сред круиз експертите, оценяващ качеството на принципа на таен клиент, круизите на Celebrity Cruises, особено на корабите от клас Solstice са най-добрия първокласен продукт, в който малките детайли добавят усещане за ексклузивност към пътешествието.

Луксозен круиз – малки кораби, стойността е в преживяването, в дизайнерския интериор, в насладата от най-висока кухня и обслужване, в гостуването като лектори на световноизвестни политически лидери, дипломати, посланици, учени, писатели, в съотношението ”пасажери към екипаж”, което се доближава до 1:1, почивката има по-лежерен характер, възможна е тематична насоченост.

Българско круиз общество
Тел. 02/422-40-40
www.cruise.bg

За Контакти:

Илиян Иванов, cruise@cruise.bg, 422-40-40

Източник:
www.cruise.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2287