Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
11 Април 10, 15:58 / Автор: PR Agency Anettevents
Нови инициативи бележат 90-та годишнина на Икономически университет – Варна
В рамките на програмата по честванията, на 26.03.2010 г. се проведе олимпиада по програмиране. Приложението на информационните технологии е едно от жизненоважните направления в развитието на съвременната икономика, а обучението по информатика – приоритет за България.
10 април 2010 г., Варна. Ръководството на Икономически университет-Варна продължава с честванията на 90-та годишнина от основаването на унивесритета. Месец април е сред най-наситените с мероприятия.

В рамките на програмата по честванията, на 26.03.2010 г. се проведе олимпиада по програмиране. Приложението на информационните технологии е едно от жизненоважните направления в развитието на съвременната икономика, а обучението по информатика – приоритет за България. Икономически университет – Варна, чрез предлаганите 2 специалности, свързани с информационните технологии – "Информатика" и "Бизнес информационни системи", отговаря на актуалните тенденции за подготовка на специалисти в тази насока. 

В олимпиадата по програмиране в Икономически университет – Варна се включиха 27 студента от специалностите "Информатика" и "Бизнес информационни системи". Студентите се състезаваха в рамките на 4 часа върху 6 задачи. Провеждането на вътрешната олимпиада в Икономически университет – Варна се явява и стъпка за излъчване на най-добрите студенти, които ще представляват България на световните финали и ще защитават добрите постижения и традиции на държавата ни в тази област.

Друга новина от най-старото търговско училище в България е, че са приключили записванията за юбилейната международна научна конференция на тема “Световната криза и икономическото развитие”. Актуалността на темата е причина за огромния интерес, който тазгодишната общо университетска конференция предизвиква. Очаква се на 13 и 14 май да присъстват повече от 300 икономисти от 15 държави. Главните тематични направления ще са „Текущи икономически сътресения” и „Кризата в контекста на икономическото развитие”.

Месец април е посветен също на преглед на студентското научно творчество, който ще бъде последван от конкурс за избор на мис и мистър “Икономически университет”. През април ще станат известни и номинираните преподаватели от университета във връзка с присъждането на почетното звание “почетен професор” на ИУ-Варна .

Повече за Икономически университет – Варна

Идеята за откриване на висше търговско училище се заражда през 1911 г., когато се полагат основите на сградата, обявена днес за Паметник на културата.
На 14 май 1920 г., дата избрана по-късно за официален празник на университета, ръководителите на Варненската търговско-индустриална камара, по предложение на проф. Цани Калянджиев, официално решават да се открие Висше търговско училище, което е второто висше учебно заведение в България и дълги години е единственият център на икономическото образование и икономическата наука.
Плеяда учени икономисти, сред които проф. Оскар Андерсон, проф. Наум Долински, проф. Станчо Чолаков, проф. Феодор Белмер и др., издигат престижа на висшето училище и то заслужено получава своето гражданско наименование – Търговска академия.
По-късно Висшето търговско училище се преименува във Висше училище за стопански и социални науки. През 1945-1953 г. то е в основата на Варненския държавен университет „Св. Кирил Славянобългарски”, а от 1953 г. е преобразувано във Висш институт за народно стопанство.
От 1990 г. вече е Икономически университет – Варна.
През изминалите десетилетия през учебното заведение са преминали над 80 хиляди студенти. Днес в него се обучават над 12 500 студенти, които получават солидна теоретична и практическа подготовка, а дипломите им са международно признати. Възпитаниците на университета се обучават в четири факултета по 17 бакалавърски и 27 магистърски специалности. През последната учебна година учебното заведение е посрещнало и над 190 чуждестранни студента.
В Икономически университет-Варна има активно работеща секция на AIESEC – най-голямата в света международна студентска организация.
За осигуряването на високо равнище на обучение Икономически университет-Варна предлага на своите възпитаници богата и непрекъснато развиваща се учебно-материална база със съвременно оборудвани зали, информационно и технологично оборудвани учебни центрове и кабинети,, модерна библиотека, закрит спортен комплекс, студентска гребна база, студентски стол, кафе-сладкарница, общежития и др.

За повече информация: 


Виолина Данчевa
ПР консултант
PR Agency Anettevents
+359.884.62.64.63
violina@anettevents.com

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2409