Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Екология

Вземи в gLOG
11 Април 10, 22:36 / Автор: Гражданско сдружение „Природа за България”
Прородозащитници почистиха местността „Ловджийска чешма”
Близо 20 природозащитници от новосъздаденото Гражданско сдружение „Природа за България” почистиха в събота местността „Ловджийска чешма” между созополските села Росен и Веселие
Близо 20 природозащитници от новосъздаденото Гражданско сдружение „Природа за България” почистиха в събота местността „Ловджийска чешма” между созополските села Росен и Веселие, съобщиха представители на Сдружението. Само за няколко часа, събирайки около един тон битови отпадъци, младежите почистиха превърнатия в сметище район, поставиха кошчета за боклук, обозначителни табели и символично посадиха дърво. Екоакцията бе подкрепена от кмета на село Росен. 

В нея се включиха и местни жители, които обещаха да помагат в поддръжката на района. Това е първата акция на бургаската структура на Гражданско сдружение „Природа за България”, с която те искат да се лeгитимират пред обществото. Идеята за почистването на поляните на „Ловджийска чешма” е тръгнала от учредителите на сдружението и според тях това е само първата крачка към осъществяването на по-мащабни проекти, най-вече в градските райони. Инициативите са открити за всички желаещи да се включат в екомероприятията, а повече информация може да бъде намерена в групата на Сдружението във Фейсбук.

Гражданско сдружение „ПРИРОДА ЗА БЪЛГАРИЯ” е основано в началото на 2010 година. То е създадено на основата на самоинициатива от страна на редица млади и образовани хора. „Организацията ни вижда пътя към по-добри времена за България, започващ от личния пример на всеки един от нас, преминаващ през активните ни действия за по-добра и чиста среда на живот…”, казват от Сдружението, което на този етап наброява над 130 членове, чиято средна възраст е 25 години. Седалището е в град Бургас. „Радваме се на сериозната подкрепа на десетки членове от София и Варна, търсим тясно сътрудничество с други неправителствени организации, с които споделяме общи принципи и цели”, заяви председателят на Сдружението Георги Тенев.

11 април 201

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8145