Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
12 Април 10, 16:52 / Автор: Списание ENTERPRISE
Първа Бизнес Конференция „За Вашия успех – практически опит от ТОП Мениджъри в България”
Добрите идеи, успешната комуникация между големите и малките компании, и не на последно място предприемаческият дух, са основна предпоставка за успешно развитие на бизнеса по време на нестабилни икономически условия. Така смятат лекторите на форума “За Вашия успех“.
На 28 и 29 април 2010 г. столичният хотел Кемпински Зографски ще стане домакин на мащабно, като цели и идея, бизнес събитие - Първи Форум за добри практики от бизнеса на водещите български компании – “За Вашия успех – практически опит от ТОП мениджъри в България”, организирано от Списание ENTERPRISE.

Събитието, което се провежда в партньорство със CEED Bulgaria, и подкрепата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, среща широка подкрепа, както от представители на бизнес средите, браншовите организации, така и от държавната администрация, стана ясно по време на специална пресконференция, по повод предстоящото начало на форума и последните новости в програмата.

В нея участие взеха Ева Любомирова, издател, сп. ENTERPRISE, Никола Ярмов, Център за развитие на предприемачеството и част от основните лектори на форума “За Вашия успех“; Камен Колчев, Председател на Съвета на директорите, ЕЛАНА Финансов Холдинг и Димитър Димитров, Изпълнителен директор, Софарма Трейдинг.

„Сам по себе си Форумът “За Вашия успех“ е антикризисна мярка. В икономическата ситуация, в която се намира българският частен сектор, добрите идеи могат да бъдат развити с много по-малко инвестиции. Поканихме утвърдени мениджъри, представляващи водещи компании от различни индустрии, да се срещнат със своите колеги от малки и средни фирми, за да споделят своя ценен практически опит, както и да дадем поле за обмен на идеи и комуникация.“ - обяви по време на пресконференцията Ева Любомирова, издател на сп. ENTERPRISE - „Радваме се, че срещаме толкова силна подкрепа, както от частния така и от държавния сектор. До момента на официалният сайт на събитието - http://mysuccess.bg/ са направени над 150 регистрации, предимно на представители на малкия и среден бизнес у нас. Надяваме се, възможността участниците да се срещнат по време на събитието, чрез предварително уговорени бизнес срещи, или т.н. “networking” сесия (нещо, което се реализира за първи път в България), да даде допълнителна стойност на участието им в конференцията и да бъде полезно за всички страни.“

Комплексната идея на форума „За Вашия успех – практически опит от ТОП Мениджъри в България” включва кръгли маси на различни теми, пространство за стартиране на общи бизнес проекти, дискусии за възможностите на европейските фондове, инициативи за подкрепа на малкия и среден бизнес у нас и мн.др.

По време на пресконференцията бе обърнато специално внимание на това какви възможности дава партньорството между представители на големите компании и малкия бизнес, като по-специално бяха разгледани начините за съвместно участие в държавни поръчки.

Интерес предизвикаха и двете инициативи за стимулиране развитието на млади български предприемачи.

Тридесет студента ще имат възможност да присъстват напълно безплатно на Форума “За Вашия успех – практически опит от ТОП мениджъри в България”, благодарение на финансовата подкрепа на Фондация Америка за България и партньорството със сп. ENTERPRISE. Целта на тази инициатива е да се подкрепят млади български предприемачи, давайки им се възможност да се запознаят от първоизточника с най-доброто от вече утвърдените бизнес модели в ТОП компаниите с изцяло българска собственост, работещи в различни икономически сфери. Към момента на сайта на форума са регистрирани 10 студента, притежаващи собствени фирми. Организаторите и лекторите на бизнес форума, призоваха младите предприемачи да бъдат по-активни и да вземат участие в събитието, защото знанието и контактите направени там ще са полезни за бъдещото им развитие.

Внимание бе обърнато и на наградния фонд от 10 000 лв., средствата от които ще се използват за да бъде подпомогнато осъществяването на перспективни идеи за развитие на съществуваща фирма, чрез финансиране на 80% от маркетингов бюджет на представен от тях проект. Осигурената парична награда е само за компании, регистрирани и заплатили участие във форума. Самата фирма победител трябва да осигури 20% от бюджета, което е още една предпоставка наградата да отиде при най-мотивирания предприемач, който ще използва получените средства ефективно за развитие на своя бизнес.

По време на пресконференция лекторите коментираха колко важно е в днешната финансова ситуация да се случват подобни инициативи и изразиха подкрепата си за форума “За Вашия успех“, като добра практика за подпомагане на българския бизнес.

„Наша цел е да създаден работно пространство и ще заложим на конкретни въпроси от страна на участниците в семинара.“ - коментира Димитър Димитров, Изпълнителен директор, Софарма Трейдинг - „Надяваме се да провокираме техния интерес и да коментираме различни бизнес идеи“.

От своя страна Камен Колчев, Председател на Съвета на директорите, ЕЛАНА Финансов Холдинг коментира, че най-важното по време на семинара ще бъде споделянето на опит, което ще е ценно както за по-малките компании, така и за представителите на водещи български фирми, в контекста на специфичната икономическа атмосфера у нас.

Първа Бизнес Конференция „За Вашия успех – практически опит от ТОП Мениджъри в България” се осъществява със спонсорството на ДЗИ – част от KBC group, NESCAFÉ® Gold и подкрепата на Американска фондация за България, Microsoft България, Стоун Компютърс и Домейн Бойар. Форумът подкрепен от основните браншови организации в България. 

Медийни партньори са БНТ, вестник БАНКЕРЪ, Българско национално радио, Българските карти – www.bgmaps.bg, списание „Твоят Бизнес“, Business Week, Darik News, Dir.bg, Econ.bg, радио Стар ФМ, Радио FM+, вестник Класа, Радио Fresh, “Кривицки и Сие”, Mail.bg, Metroreklama, радио Star, Events.bg, NetInfo, Profit.bg, MoitepPari.bg, Expert.bg, Jobs.bg, HumanCapital, Pixelmedia.bg и Projectmedia.bg.

Регистрационна форма и повече информация за бизнес събитието на 2010 година ще намерите на адрес: www.mysuccess.bg

За контакти:

Надя Гогова – Мениджър Реклама
+ 359 894 426 239 + 359 2 983 5889
nadya@enterprise.bg
147 Rakovski str., fl.5
Sofia, 1000 

За списание ENTERPRISE:

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B издание за мениджмънт и ERP, с контролирана дистрибуция. Ежемесечно ENTERPRISE гарантирано достига до вниманието на поне 7 500 мениджъри, като говори на техния език и от тяхната гледна точка. Кратко, ясно и точно, първата по рода си бизнес медия в България се насочва изключително към практическите проблеми в управлението на съвременните компании. ENTERPRISE формулира и анализира най-важните явления в българската бизнес реалност – от гледна точка на управление и технологии. „БГ Бизнес успехи – практически идеи от ТОП Мениджъри” е втория бизнес форум организиран от екипа на изданието след изключително успешната Първа международна CRM конференция, която в края на 2009 г. събра водещи CRM специалисти от България и чужбина, управленски консултанти и няколко от най-добрите практици в тази област.

Източник:
Списание ENTERPRISE

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1147