Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
15 Април 10, 10:11 / Автор: Британски съвет
В петък във Варна ще се проведе първият полуфинал на конкурса „Лаборатория за слава FameLab 2010”
Заповядайте на първия кастинг на 16 април, петък, от 11.00ч. в Заседателната зала на Техническия университет във Варна. Достъпът за журналисти и граждани, желаещи да бъдат сред публиката, е свободен.
В петък, 16 април, от 11.00ч. в заседателната зала на Техническия университет във Варна ще се проведе първият полуфинал в България на международния конкурс за комуникация на науката „Лаборатория за слава FameLab 2010”.

Кандидатите от Варна и региона, които са пропуснали да заявят участието си в рамките на предварителния срок за регистрация, могат да направят това и в деня на кастинга. Достъпът за журналисти и граждани, желаещи да бъдат сред публиката, е свободен.

Вторият кастинг ще бъде на 18 април в Учебния театър на Пловдивския университет, а последната възможност за участие в полуфинала на конкурса е на 24 април в заседателната зала на СУ „Св. Климент Охридски”. Големият финал, в който ще се определи българският победител, ще се проведе в Театър „София” на 11 май. Той ще представи страната ни на международния финал в Обединеното кралство.

Конкурсът за комуникация на науката „Лаборатория за слава FameLab” се провежда във формат, добре познат от популярни телевизионни предавания – регистриралите се кандидати се явяват на живо или чрез видеозапис на първоначален кастинг в един от трите града – Варна, Пловдив и София. Участниците не са ограничени в избора на град за явяване на първи кръг. Всеки трябва да подготви триминутно научно-достоверно, атрактивно и разбираемо поднесено представяне на научна тема. То може да включва песен, танц, поезия, изображения или да бъде представено по друг атрактивен начин, но без компютърни презентации. Темите трябва да са от природо-математическите и инженерни науки, но могат да разясняват както фундаментални понятия, така и съвременни научни открития.

Тази година конкурсът разшири географските си територии извън страните от Югоизточна Европа, където той стартира през 2007-ма. Национални конкурси през 2010г. се провеждат във вече 12 страни от три континента – Европа, Азия и Африка. „С нетърпение очаквам да разбера коя наука ще представи България на международния финал, на който досега участваха биофизик, ядрен физик и химик”, сподели Любов Костова, ръководител „Проекти и партньорства” в Британски съвет. Според нея, една от най-големите награди за всички, класирали се за големия финал в София, е участието им в майсторски клас по комуникация на науката. В него ще могат да усъвършенстват своите умения за комуникация, с помощта на британски и български преподаватели.

Конкурсът „Лаборатория за слава FameLab” се провежда от Форум Демокрит, Британски съвет и Министерството на образованието, младежта и науката, в партньорство с Българската академия на науките, Столична община, Съюза на учените в България, СУ „Св. Кл. Охридски”, ТУ Варна, ПУ „П. Хилендарски”, Майкрософт България, Софийска вода АД, Издателство Сиела, Издателство РОЙ Комюникейшън, Фондация ВИА Сапиенция, сп. Обекти, БНР Програма „Хр. Ботев”, Нет Инфо, Vbox 7 и др. И тази година БНР Програма „Хр. Ботев” ще проведе радио конкурс за 90-секундни аудио записи на финалистите, чиито резултати ще бъдат обявени на финала.

Желаещите да участват могат да получат повече информация за конкурса, подготовката и формуляри за регистрация: http://www.britishcouncil.org/bg/bulgaria-beautiful-science-famelab.htm

СНИМКИ ОТ МИНАЛОГОДИШНИЯ ПОЛУФИНАЛ ВЪВ ВАРНА МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ЛИНКОВЕ:

Варна – Нури Исмаил
http://dox.bg/files/dw?a=420d82235d

Варна – Диян Димитров
http://dox.bg/files/dw?a=4cd007cf10

За допълнителна информация:

Гради Градев
Мениджър „Публични комуникации”, Британски съвет

T +359 2 9 42 42 10 F +359 2 9 42 42 22
M +359 887 42 42 10
gradi.gradev@britishcouncil.bg www.britishcouncil.org/bulgaria

Десислава Бошнакова
ROI Communication

T +359 888 35 47 06 dboshnakova@roibg.com

За Контакти:

Гради Градев, Мениджър "Публични комуникации", Британски съвет, T +359 2 9 42 42 10, M +359 887 42 42 10

Източник: www.britishcouncil.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1151