Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
22 Април 10, 08:54 / Автор: Arena Professional Trade
Предстои Arena Professional Trade 2010, 24-26 април 2010 г.
Заповядайте на националното изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA&Wellness Arena Professional. Тази година традиционно то ще се проведе от 24 до 26 април в ИнтерЕкспо Център, бул. Цариградско шосе № 147.
Заповядайте на националното изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA&Wellness Arena Professional. Тази година традиционно то ще се проведе от 24 до 26 април в ИнтерЕкспо Център, бул. Цариградско шосе № 147.

В програмата на изложението Arena Professional Trade 2010 са включени:

- Втори национален конкурс "Най-добър SPA масаж“: демонстрации на СПА масажи и ритуали, оригинални техники и авторски масажи. Неделя – 25 април. Начало 10.30 часа.

- Общо събрание на Асоциация на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве /АМСПИКЗ/. Понеделник - 26 април. Начало 13.00 часа.

- Церемония за обявяване и награждаване на победителите от първия национален конкурс за салони за красота и SPA центровете в България Salon Arena of Beauty 2009. Понеделник – 26 април. Начало 19.00 часа.

Втори национален конкурс „Най-добър SPA масаж”

В рамките на изложението Arena Professional TRADE в ИнтерЕкспо Център ще се проведе втория национален конкурс „Най-добър SPA масаж”. Надпреварата започва на 25 април от 11 часа. Председател на журито е доц. Лейла Крайджикова, а членове са Милчо Войников, д-р Пламен Труканов и Лина Маймарова. Състезателите ще сa разделени на групи и ще разполагат с 50 минути, за да покажат способностите и уменията си. Сред условията за участие е изискване масажистите да притежават държавно признати сертификати и образование. Допускат се и масажисти, които не притежават специално образование, но условие е да имат завършено средно образование, да са доказали владеене на практически масажни умения и да са завършили обучителен курс.
Сред най-интересните техники и масажи, които ще покажат състезателите са масаж с портокалов мед, аромотерапия ”Ухание от Изтока”, масаж с елементи от тай-йога масаж, движения с вулканични камъни, енергиен масаж, ЮМЕЙХО, бамбуков масаж и масаж с ягоди, шампанско и сметана. Тази година конкурса подкрепя и социална инициатива. От 17 часа уменията си ще демонстрират студенти, който се обучават в медицинския колеж „Й.Филаретова” в София в специалността „Масажисти с увредено зрение”. Въпреки затрудненията и трудностите, пред които са поставени заради увреденото си зрение тяхното професионално ниво е високо, защото се обучават цели три години. Уменията им ще наблюдават собственици на хотели и СПА центрове и ако харесат някой от тях ще му предложат работа.

Кръгла маса на тема: „Успешен салон. Диалог на работодателите”.

Асоциация на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве (АМСПИКЗ) организира Среща на бюти индустрията. Кръгла маса на тема: „Успешен салон. Диалог на работодателите”.
Участници на кръглата маса са експерти, специалисти и собственици на салони за красота, SPA центрове и професионални школи.
Споделяйки своя опит и професионална позиция участниците ще се включат в изготвянето на стратегия за регламентиране на бюти услугите с единствената цел - защита интересите на бизнеса си.

Дискусионни панели:

Законен бизнес
Обсъждане на нормативно-правното обезпечение на бизнеса за красота. Регулация на бизнеса. Аспекти. Регламент в козметичния бранш - масаж, перманентен грим, солариум, процедури с IPL и лазерни апарати. Предложения от АМСПИКЗ.

Застраховки
Ползи и необходимост от застраховка “Професионалната отговорност”. Има ли условия за застраховка “Професионалната отговорност”. АМСПИКЗ с конкретно предложение.

Персоналът
Трудови взаимоотношения. Изисквания към квалификацията на кадрите при постъпване на работа.
Как да се заплаща обучението на служителите? Кой е длъжен и защо да обезпечава персонала с обучения, учебници, специализирана литература. Какво допринася участие в професионални конкурси за специалиста, работодателя и салона?

Начален час – 13.00ч., Край – 16.00ч.
На Кръглата маса се допускат представители от медии с предварителна акредитация.

Кои ще са победителите в конкурса Salon Arena of Beauty 2009?

На 26 април в хотел Експо на бул. Цариградско шосе № 149 ще се проведе церемонията по награждаване на победителите от първия национален конкурс за салони за красота и SPA центровете в България - Salon Arena of Beauty 2009.
В надпреварата имаха възможност да се включат всички салони за красота, СПА центрове и учебни центрове, който отговарят на изискванията в деветте категории. Някои от участниците се състезават в повече от една дисциплина.
Журито, което ще оценява кандидатурите е съставено от представители на специализирани издания, браншови организации, специалисти по интериорен дизайн и обзавеждане на салони, SPA консултанти, фотографи. Сред журито са Антоанета Салфидж, гл. редактор на сп. Баня & SPA, архитект и дизайнер от фирма Спа Консулт ООД.
Ще бъде връчена и специална награда на списание ТЕНДЕНЦИИ – VOGUE VISION GRUP: “За цялостен принос във фризьорството в България”. Наградата се връчва на физическо лице за доказан принос в развитието на фризьорството в България през последните 50 години. Номинацията е на редакцията на сп. ТЕНДЕНЦИИ.

Категориите, в които се състезават участниците в конкурса са:

1. “Салон за красота 2009” – с три подкатегории според площта на салона.
2. “Най-успешен семеен салон на десетилетието 1999-2009 ”
3. “Най-успешно развиваща се франчайзингова верига 2009”
4. “Бутиков салон 2009”
5. “Дневен SPA център 2009”
6. “Хотелски SPA център 2009”
7. “Салон с най-успешна клиентска кампания 2008-2009”
8. “Салон с най-много специализирани обучения 2008-2009”
9. “Център за обучение с най-добра тренировъчна програма”
Медийни партньори на конкурса са сп. Арена на красотата, сп. Beauty, сп. АННА, сп. Баня и СПА, EROGANCE.NET и FASHION.BG.

Заповядайте на изложението! Очакваме ви!

За Контакти:

Гергана Костадинова
Arena Professional Trade
София 1000
ул. Удово 3
0899 167 478
980 28 24
gergana@ask.bg
gergana@arenaofbeauty.com
www.ask.bg
www.arenaofbeauty.bg

Източник: www.arenaofbeauty.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1161