Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
22 Април 10, 19:31 / Автор: Британски съвет
Cafe Scientifique гостува на „Образователен форум 2010” с две научни кафенета за промените в климата, астрономията и края на света
Заповядайте на 23 април (петък) от 18.00 часа и 24 април (събота) от 17.00ч. в НДК, ет. 2 запад, зона „Проекти” в семинарен център на „Образователен форум 2010”.
В петък и събота Cafe Scientifique ще гостува на „Образователен форум 2010” с две научни кафенета за промените в климата, астрономията и края на света.

Cafe Scientifique е инициатива на Британски съвет и Форум „Демокрит”, която се утвърди като място за неформални срещи с истински учени по важни теми, поднесени забавно, разбираемо и интерактивно. Участниците имат възможност да задават своите въпроси, да изказват мнение, да влизат в диалог и дебат с презентаторите. Целта ни е да ви покажем, че за наука може да се говори навсякъде – дори и на чаша кафе или чай, и че учените са хора, които умеят да обясняват сложни понятия по увлекателен и достъпен начин.

Входът е свободен. Заповядайте,за да откриете защо науката е толкова важна за всеки от нас, но и да се забавлявате!

ПРОМЕНИ В КЛИМАТА ИЛИ ЗА ВРЪЗКИТЕ, ГРАНИЦИТЕ И ДОЗАТА
Презентатор: Магда Божкова

Марк Твен казва, „Всички говорят за времето, но никой не прави нищо за него”. Метеоролозите твърдят за себе си, че разбират климата малко по-добре от индианците, а политиците смятат, че самите те са най-добрите специалисти. Къде е истината? Заповядайте, за да чуете мнението на учения-метеоролог, който няма да се съобразява с политически коректни тези, а ще излага научни факти.

Магда Божкова е завършила Физика в СУ «Св. Кл. Охридски» и работи като метеоролог в Центъра по аерокосмични наблюдения. Тя е финалист от конкурса „Лаборатория за слава FameLab 2009” и е участвала в множество събития за комуникация на науката.

Кога: 23 април, 18 ч.
Къде: НДК, ет. 2 запад, зона „Проекти” в семинарен център на „Образователен форум 2010”

400 ГОДИНИ ОТ ТЕЛЕСКОПА НА ГАЛИЛЕЙ И…… КРАЯТ НА СВЕТА ПРЕЗ 2012 Г.
Презентатор: доц. Валери Голев / Модератор: Никола Каравасилев

Накратко за историята на телескопа в астрономията и ролята му за съвременната научна картина на света и каква е връзката на тази картина със съвременните псевдонаучни кошмари и страхове на широката публика …

Доц. д-р Валери Голев е ръководител на катедра „Астрономия”, СУ „Св.Климент Охридски” и заместник-председател на Съюза на физиците в България, член на Управителния съвет на Съюза на астрономите в България … и основател на Софийския клуб по фантастика „Иван Ефремов”.

Кога: 24 април, 17 ч.
Къде: НДК, ет. 2 запад, зона „Проекти” в семинарен център на „Образователен форум 2010”

За допълнителна информация:

Гради Градев
Мениджър „Публични комуникации”

Британски съвет
гр. София 1504, ул. Кракра 7

T +359 2 9 42 42 10 F +359 2 9 42 42 22 M +359 887 42 42 10
gradi.gradev@britishcouncil.bg www.britishcouncil.org/bulgaria

Бележки за редакторите:

• Срещите на Cafe Scientifique предлагат приятна атмосфера, предразполагаща да се говори за наука на достъпен и популярен език, далеч от академичните среди. Това се случва в нетрадиционни за науката места като кафенета, барове, ресторанти и клубове. За да се присъедините към нас не е необходимо да сте учен или студент по научна дисциплина.

За Британски съвет:

• Британски съвет е международната организация на Обединеното кралство за създаване на образователни възможности и културни контакти.

• Британски съвет в България отговаря на стремежа на младите хора като предоставя възможности за обучение, изучаване на английски език и културен обмен. Ние работим с нашите български и британски партньори, за да представим британските постижения, иновативност и изобретателност.

• Британски съвет работи последователно в областта на комуникация на науката и разбираемото говорене за наука. Част от събитията ни в тази област са проектът „Красива наука”, конкурсът „Лаборатория за слава FameLab”, срещите на Café Scientific.

За Форум „Демокрит”:

• Сдружение "Форум Демокрит" е неправителствена организация, чиито усилия са насочени изключително към подобряването на диалога между науката и обществото, и завръщането на науката в лоното на културата, посредством всички известни практики на научната комуникация.

• Основното оперативно звено на сдружение "Форум Демокрит" е организирано като интердисциплинарна работна група (SciComms Group). Тя стартира през 2005 г. като неформална ежемесечна среща на 15 млади изследователи и журналисти, завършили работен семинар по комуникация на науката, с участието на опитни обучители от Обединеното кралство, организиран от Британски съвет. Днес групата надхвърля 80 души. Част от тях са журналисти от водещи медии, но повечето работят в основните български изследователски организации.

За Контакти:

Гради Градев, Мениджър „Публични комуникации”, Британски съвет, T +359 2 9 42 42 10, M +359 887 42 42 10, gradi.gradev@britishcouncil.bg

Източник:
www.britishcouncil.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1595