Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

23 Април 10, 22:43 / Автор: Elena Sandeva
zov za sadeistvie konsulstvo milano
Ненормална е липсата на отворен офис след обяд в поне един ден от седмицата, или поне една работна събота в месеца.
Уважаеми Господа,

Казвам се Елена Сандева и от десет години живея в Република Италия.

Обръщам се към вас с молба за съдействие при разрешаване на проблем, късаещ всички работещи българи в Милано.

Обаждайки се в Консулски отдел на Република България в Милано с искане за прием, разбирам, че работното време на гореспоменатата институция е само сутрин от 9 до 12 часа от понеделник до петък. Опитвайки се да обясня невъзможността на съпруга ми за отсъствие от работа, получих отговор: „ ...ами ще си вземе ден Госпожо!!!!......” Да така е “ситият на гладния не вярвя”….както казват у нас...Лесно е да се каже но е трудно да се направи в настоящата ситуация на дълбко разтърсваща световна икономическа криза и увеличаваща се безработица; ситуация, в която всеки един от нас се опитва да запази работата си, тръпнейки от страх за неясното бъдеще.

Опитах се но не успях да разбера смисъла на работното време на отдела.

Ненормална е липсата на отворен офис след обяд в поне един ден от седмицата, или поне една работна събота в месеца. Всичко това разбира се за сметка на някои делничен ден. Щом като сме в Европа да работим по Европейски. Аз също работя в държавната администрация и мога да ви уверя, че общините тук работят всяка събота сутрин. Отдела в който работя е затворен в събота, но през седмицата има два работни следобяда.

За да не се разливам в излишна полемика, моля за съдействие при разрешаване на проблема, късаещ всички работещи българи извън Родината си. Мисля ,че не е трудно да се направи.
За да завърша искам да припомня, че Посолство на България в италиански превод е Ambasciata Bulgara където думата ambasciata произлиза от латинската ambactus и означава платен прислужник, зависим, нека да влезе в пълна сила истинското значение на словото.

22/04/2010 Elena Sandeva
Милано sandevaelena@abv.bg
+393204877673

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0125