Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Почивка

Вземи в gLOG
30 Април 10, 09:54 / Автор: Cruise.bg
Да пробиеш през пепелявото небе
Изводи за туристите след вулкана Е15.
Днес, когато роякът от заседнали по летищата пътници вече се разнесе, какво научихме?

Активността на бълващите лава вулкани е извън обсега на човешкия контрол. Имайки предвид, че за който и да е круиз българския пасажер трябва да се превози по въздух, това, за което е добре да се замислим е дали авиолиниите могат да се справят с подобни обстоятелства.

1. Не могат. Следващият път, когато се случи нещо подобно, реалността показа, че ще отнеме пет дни разписанието на полетите да се доближи до нормализиране. Самолетите трябва да летят празни, за да достигнат града, от който трябва да излетят по разписание, екипажите, които не са на смяна трябва да бъдат превозени до града, от който самолета трябва да излети, а десетки хиляди объркани и дезориентирани пътници трябва да бъдат пренасочени без да е известно дали самолета ще може да излети на следващия ден.

Добрата новина, разбира се е, че вулкани изригват рядко. Но, за всеки случай и във всеки момент, презокеанските пътници трябва да са подготвени за допълнително пет нощувки. Вулкани изригват рядко, но мъглите на Софийското летище през зимата са нещо обичайно и ако отивате на круиз и имате възможност, застраховайте се с една-две нощувки в отправната дестинация преди датата на отплаване на кораба (особено при пътуване до дестинации извън Европа). В случай на закъснение или промяна на полета ще загубите нощувките, но буферът ще ви даде време да се качите на кораба. Още един съвет - при голяма часова разлика няколко нощувки преди круиза ще ви помогнат да се адаптирате и пълноценно да изживеете предстоящото пътешествие по вода.

Добре е да знаете някои неща за авиолиниите.

2. Авиолиниите няма да ви съдействат особено активно, ако не сте с билет бизнес или първа класа. Всъщност, може и изобщо да не успеете да се свържете с авиолинията. Ключови думи тук са „търпение и чакане”. Обаче, тъй като изригването на вулкан попада под мярката „форсмажорни обстоятелства”, авиокомпанията се освобождава от отговорност да компенсира пасажерите в безизходица. Единственото й задължение е да възстанови полетите по разписание.

Затова винаги предвиждайте резерв от средства, които да ви осигурят спокоен престой през дните на изчакване в презокеанската дестинация. 

За разлика от самолетите, круиз корабите изключително точно спазват графика на пристигане и отплаване. Да, форсмажорни ситуации има, изключително рядко, тъй като плаванията са съобразени със сезонността.

3. Според Ричард Тюрен, професионален травъл консултант с двадесетгодишен опит, в най-незавидно и отчаяно положение са били пътниците, закупили билети онлайн от портални сайтове за самолетни билети. Много причини правят покупката на билети онлайн опасна, но в този случай една е най-важната. Авиолиниите не третират по еднакъв начин билетите, закупени онлайн и тези, издадени от служители на авиокомпанията или лицензирани туристически агенции. Това означава, че други авиолинии може да не зачетат закупения онлайн самолетен билет, ако вашата авиокомпания е в невъзможност да оперира или билета трябва да се прехвърли на друг превозвач. И ако центъра за обслужване на клиенти е поет от външна компания на друг континент, губите всякакъв шанс да се свържете с човешко същество за информация. Покупката на билети онлайн се оформя като доста рисково начинание.

4. Запознайте се с главния консиарж на хотела, в който сте отседнали преди круиза. Той може да ви спаси в криза.

5. Уверете се, че телефона ви е с роуминг и имате адаптор за зареждане в ел.-мрежата на дестинацията. Ако вашия туристически агент може да се свърже с вас, ще може и да ви помогне.

За Контакти:

Илиян Иванов
Акредитиран круиз експерт (Великобритания)
02/422 40 40
ivanov@cruise.bg

Източник:
www.cruise.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4852