Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Медии

Вземи в gLOG
01 Май 10, 15:16 / Автор: M-Tel
БНТ и Computerworld грабнаха първите журналистически награди M-Tel Media Masters’2010
Специален гост на церемонията бе френският писател Фредерик Бегбеде, който привлече над 450 души от медийния и рекламния свят
С голямата награда M-Tel Media Masters бяха отличени Надежда Василева от БНТ и Владимир Владков от сп. “Computerworld” на официална церемония, която се проведе снощи в зала 6 на Интер Експо Център в присъствието на повече от 450 гости от медийния и рекламния свят. Главният изпълнителен директор на М-Тел Андреас Майерхофер връчи приза на Надежда Василева за репортажа й „Села без телевизия”, а специалният гост на вечерта – френският писател Фредерик Бегбеде даде наградата на Владимир Владков за неговия материал “Новото бойно поле - цифровата телевизия”

Конкурсът M-Tel Media Masters, който се провежда за първи път през 2010 г., предизвика голям интерес у журналистите. Над 60 материала от 26 национални и регионални медии се състезаваха за голямата награда - грамота, парична награда в размер на 5000 лева и преносим компютър. Журналистическите материали бяха разделени в две основни категории – „Електронни медии” и „Печатни медии”. Във всяка категория бяха номинирани по 6 материала, от които три получиха награди /Виж по-долу всички номинирани и наградени журналисти/. Класацията беше извършена от компетентно жури в състав: журналистите Тома Томов и Калина Андролова, медийният експерт Георги Лозанов, издателят Раймонд Вагенщайн, председателите на Съюза на българските журналисти и на Българското дружество за връзки с обществеността Милен Вълков и Милена Атанасова. 

Фредерик Бегбеде започна речта си с „Обичам ви” на приличен български език и говори за влиянието и значимостта на телекомуникациите върху живота на всеки човек. Той си избра темата Навлизаме ли в „Прекрасният нов свят” по едноименната антиутопия на Олдъс Хъксли и я представи по уникален и неповторим начин. Бегбеде даде за пример себе си – вчера той се успал, изпуснал си самолета и след няколко проведени телефонни разговора между Париж и София, успял все пак да долети, за да участва в церемонията по награждаването на M-Tel Media Masters. Това беше само един от многото примери за „добрата” роля на телекомуникациите, без които не можем. После той се спря и на „лошата” им част, която води до нежелание у хората да учат и четат, защото все повече разчитат на интернет информацията. В заключение Бегбеде призова хората да си живеят живота и да бъдат себе си. 

В България Фредерик Бегбеде ще отбележи 20 години от своя дебют като писател, който прави през 1990 година с публикуването на първия си роман „Мемоари на един откачен младеж”. Следват „Почивка в кома” и „Любовта трае три години”. Той е завършил политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации. Занимава се с реклама, телевизия, публицистика, литературна критика. Автор е на редица романи, преведени на 34 езика. Сред тях е и филмираният „99 франка”, който му носи световна слава.

След церемонията по награждаването на участниците в M-Tel Media Masters’2010, гостите на събитието имаха възможност да видят Фредерик Бегбеде в различно амплоа – това на DJ. Специално за тях френският писател застана зад пулта и миксира любими свои хитове от личната си CD колекция, която специално донесе в София. Всички гости на M-Tel Media Masters получиха последната, преведена на български език, книга на Бегбеде „Почивка в кома”, а някои успяха да си вземат и автограф от него.

Категория „Печатни медии” – награди и номинации: 

1–во място – Владимир Владков, сп. “Computerworld” - “Новото бойно поле - цифровата телевизия”

2-ро място - Светослав Метанов, в. „Дневен Труд”, „Ще чакаме ли още еврошамари”

3-то място - Орлин Спасов, сп. “Foreign policy” - „Вездесъщата телевизия”.

Николай Марченко, в. „Сега” - „Цифровизацията на ефира може да върне България в миналия век”

Цветан Илков, в. „Стандарт” – „Събраха кухнята в шкаф”

Здравка Маслянкова, в. „Янтра днес” - „Проблемът с GSM антените влиза в Народното събрание” 

Категория „Електронни медии” – награди и номинации:

1-во място – Надежда Василева, БНТ - „Села без телевизия”

2-ро място - Евгений Генчев, Нова ТВ - „Свобода или сигурност”

3-то място - Димитър Анестев, бТВ - „Страхове в магнитното поле”

Стоян Тошев, Hicomm.bg – „Близки срещи с интернет от четвъртия вид”

Момчил Карабулев, MobileBulgaria.com – „RIM с поглед към пазарите от Източна Европа”

Малина Дачева, Expert.bg - “Мобилната буря”

За допълнителна информация:

Корпоративни комуникации
Мобилтел ЕАД
0882 201 202

Източник: Grain Advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1144