Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
13 Май 10, 12:37 / Автор: Colliers International
Colliers International: „Сега е изключително подходящ момент за покупка на жилище”
Богат избор, гъвкави предложения и достъпно кредитиране задвижват пазара на жилищни имоти у нас, коментира Татяна Емилова, мениджър „Жилищни имоти” в Colliers International, България в най-новото издание на видеорубриката „Colliers Студио Имоти”.
Три основни фактора работят в полза на инициативните купувачи на жилищния пазар у нас и правят настоящия момент изключително подходящ за покупка на жилище. Те включват богатия избор на примамливи предложения, готовността на инвеститорите да предложат гъвкави решения и изгодните условия по жилищните кредити, споделя Татяна Емилова, мениджър „Жилищни имоти” в Colliers International, България в най-новото издание на видеорубриката „Colliers Студио Имоти”.

Проучванията на Colliers International показват, че за първото тримесечие на 2010 г. средните офертни цени на жилищата в столицата са паднали с 3%, като процентът варира за отделните квартали. В кв. Малинова долина понижението на цените е най-съществено - 9%. За Бояна и Драгалевци се отчита спад от 7%, а за Борово и Манастирски ливади – по 6%. Почти без промяна са се запазили цените в райони като Иван Вазов и Дианабад, където се наблюдава отрицателен ръст от едва 1%.

Активизиращ ефект върху пазара оказва и достъпното банково финансиране, както и облекчените условия по жилищните кредити. Така например през първата половина на 2010 г. беше отбелязан спад на лихвените нива при ипотечните кредити, леко завишаване на процента на финансиране и предлагане на допълнителни бонуси. В допълнение и самите инвеститори се съревновават помежду си с гъвкави предложения като наем с опция за закупуване, разсрочено заплащане на сумата и др., което поставя потенциалните купувачи на жилищни имоти в изключително благоприятна позиция.

Според Емилова трябва да се има предвид, че в следствие на пазарната ситуация купувачите в жилищния сегмент са вече много по-информирани и селективни. Те търсят оптималния баланс между цена и качество на имота, като обръщат внимание на изпълнението, използваните материали, средата и наличната инфраструктура. Именно последното е причина сделките с имоти в строеж да се превръщат във все по-голяма рядкост.

От компанията очакват спадът в цените на жилищните имоти, макар и плавен, да продължи и през предстоящите месеци, след което повишеното търсене и достъпност на кредитите ще допринесе за стабилизирането на цените.

Изданията на „Colliers Студио Имоти” можете да гледате на адрес: www.colliers-residential.bg.

За Контакти:

Мая Клевцова, Маркетинг консултант, Colliers International, тел.:+ 359 2 976 99 76

Мила Петрова, Account Executive, All Channels|PR, тел.: + 359 2 434 03 67; +359 878 610 600; email: mpetrova@all-channels.com

Източник:
www.colliers-residential.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2086