Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
17 Май 10, 17:15 / Автор: Нели Златкова
Акустичните вълни - новото оръжие в борбата с целулита
Днес едни от най-добрите клиники в света и в България прилагат шоково-вълновата терапия за лечение на целулит и други проблеми, свързани с наднорменото тегло.
Акустичните вълни или така наречените шокови вълни са всъщност звукови вълни, които предават енергиен импулс на тъканите със скорост от 1500 м/сек. без да ги увредят. Шокoвите вълни водят до увеличаване пропускливостта на клетъчните мембрани, без да разрушават клетките, при което се активира метаболизма на мазнините и липолизата. Шок вълните стимулират микроциркулацията и лимфният дренаж. При тези условия, мастните клетки могат бързо да се освободят от мазнини и те да се отстранят от кръвообращението.

Днес едни от най-добрите клиники в света и в България прилагат шоково-вълновата терапия за лечение на целулит и други проблеми, свързани с наднорменото тегло. “Ефектът на шоково-вълновата терапия в борбата с целулита се дължи на дълбокото проникване на акустичните вълни в тъканите на тялото, както и на бавното увеличаване на налягането в процеса на проникването, което възстановява естествения метаболизъм и започва обновяването и подмладяването на кожата. Кожата става гладка и се подобрява еластичността на тъканите и мускулите. Всъщност това е един много ефективен и безболезнен метод за справяне с целулита. Дори звезди от ранга на Мадона се борят с “портокаловата кожа” именно със силата на акустичните вълни.” Коментира д-р Радина Денкова, завеждащ сектор Козметична дерматология в Есте Клиник.
Акустичните вълни намират приложение в света на медицината още преди десетилетия за облекчаване на ставни болки и унищожаване на камъни в бъбреците. Едва преди няколко години обаче, започват медицинските изследвания за приложението им в битката срещу целулита. Приложението на шковите вълни обаче, не се изчерпва само с лечението на целулит. Шоковите вълни се прилагат и за да се намали обиколката и нарушението в разпределението на мазнините, при нарушения на метаболизма на мазнините, за подобряване състоянието на кожата след липосукция, при слабост в съединителната тъкан, както и други типове влакнести промени в тъканите.
***
В организма на жените има около 21-22 милярда мастни клетки, докато при мъжете са само 17-18 (мастните клетки на жените играят ролята на енергиен резерв по време на бременност и климакс). При жените балансa между липогенезата (образуването на мазнини) и липолизата (разграждането на мазнините) се поставя на челно място. Поради това, комбинация от високо-калорични диети, недостатъчно физически упражнения и хормонални промени, често стават причина при жените за различните форми на целулит. Мастната тъкан се състои от клетки, пълни с мазнини, организирани в по-големи групи от клетки - “гнезда”, заобиколени от колагенови и съединителнотъканни влакна. Ефектът от така наречената "портокалова кожа", се дължи на промяна в структурата и свързването на колагеновите влакна, както и неправилното разпределение на съединителната тъкан. Когато мастните клетки нарастнат по размер, те притискат и нарушават циркулацията. Вследствие депресията и натиска върху опорните точки на съединителната тъкан се оформя външния вид на целулита.

“ЕСТЕ КЛИНИК" е специализирана частна клиника по естетична пластична хирургия и козметична дерматология. В клиниката се извършват пълен набор от естетични пластични операции на глава, тяло и крайници, както и ултразвуково моделиране на тялото чрез най-модерния ултразвуков липосуктор "Mentor – LySonix-3000". Застъпена е широка гама от ендоскопски естетични операции или така наречените "безкръвни" операции. “ЕСТЕ КЛИНИК” е оборудвана с викококачествена апаратура и разполага с високо квалифициран екип от специалисти.

За Контакти: nelly.zlatkova@me.com

Източник:
Нели Златкова

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1159