Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
27 Май 10, 17:20 / Автор: PR Agency Еxpert Business Group
“ДБ Шенкер Рейл България” оперира с лицензия като самостоятелен железопътен превозвач
В гр. Пирдоп, Р. България, днес се състоя тържество в чест на създадената в началото на тази година фирма “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД. С това разширяване на мрежата си, фирмата “DB Schenker Rail” сега е представена със собствено национално дружество в бързоразвиващия се регион на Югоизточна Европа.
(Берлин/Пирдоп, 27 май 2010 г.) В гр. Пирдоп, Р. България, днес се състоя тържество в чест на създадената в началото на тази година фирма “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД. С това разширяване на мрежата си, фирмата “DB Schenker Rail” сега е представена със собствено национално дружество в бързоразвиващия се регион на Югоизточна Европа. По същото време на фирмата бе издадена лицензия като железопътен превозвач за жп мрежата на Р. България. Това е голяма крачка напред за утвърждаване на фирмата като самостоятелен железопътен превозвач на българския транспортен пазар.

Ханс-Георг-Вернер, отговарящ в Борда на управителите на “DB Schenker Rail” за региона “Изток”, изтъкна: “С получаването на лицензията за жп превози сега сме в състояние да разширяваме по-нататък предлаганите услуги за непрекъснати превози в региона на Югоизточна Европа и да предлагаме на клиентите си всеобхватни транспортни услуги, съобразени с техните нужди.” Издадената лицензия позволява на “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД да извършва самостоятелно и жп превози, наред с предоставяните и преди вътрешноведомствени маневрени услуги. Така се предвижда още от м. юни т. г. да започнат първите превози за “Арубис” – най-голeмият производител на мед в Европа. За в бъдеще “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД ще предлага на клиентите си и разнообразни услуги, свързани с жп бизнеса.

“Интегрирането на “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД в мрежата на “DB Schenker Rail” позволява постигането на синергични ефекти между отделните национали дружества – напр. в областта на управлението на активите”, сподели Ханс Георг Вернер. “Пример за това са локомотивите от Дания и Германия, които отскоро се експлоатират в Р. България за модернизиране на наличния подвижен състав. Това пред нас разкрива възможност за по-нататъшно увеличаване на броя на локомотивите и вагоните в Р. България.“

Фирмата, която е създадена през 2002 г. като клон на фирмата “Logistic Services Danubius SRL”, понастоящем има около 150 души персонал и разполага със собствени маневрени и магистрални локомотиви с електрическа и дизелова тяга. Главното седалище на “ДБ Шенкер Рейл България” ЕООД е в град Пирдоп, а на няколко места с маневрена дейност в Р. България фирмата е представена със производствена база.

Бернд Вайлер
Говорител на отдел
“Международни превози и
логистика”
тел.: +49 (0)30 297-54020
факс: +49 (0)30 297-54029
presse@dbschenker.com
www.dbschenker.com/presse

Източник: PR Agency Еxpert Business Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1124