Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

21 Май 10, 08:44 / Автор: Българско Музикално Сдружение
Премиерата на филма на MEZZO за хор Големите Български Гласове докосна дълбоко сърцата на всички присъстващи
На 14.05.2010 г. в залата на Френския Институт в София се състоя пермиерната прожекция на филма на телевизия MEZZO за хор Големите Български Гласове. Филмът за Големите Български Гласове е част от поредицата „Най-добрите хорове в Европа”, чието излъчване ще стартира официално по телевизия MEZZO през месец септември 2010 г.
На 14.05.2010 г. в залата на Френския Институт в София се състоя пермиерната прожекция на филма на телевизия MEZZO за хор Големите Български Гласове. Филмът за Големите Български Гласове е част от поредицата „Най-добрите хорове в Европа”, чието излъчване ще стартира официално по телевизия MEZZO през месец септември 2010 г. Домакини на това събитие бяха Българско Музикално Сдружение и Френския Институт. Специални гости бяха изпълнителите от хор Големите Български Гласове, диригента Илия Михайлов, режисьора на филма Джеръми Роузен и Академик Васил Казанджиев – почетен председател на Българско Музикално Сдружение. На премиерата присъстваха популярни личности, интелектуалци и представители на политическия и бизнес елит, обичащи България и ценящи българското изкуство, както и журналисти от водещи български медии.

По време на прожекцията всички присъстващи в залата имаха възможност да почувстват магическото звучене на традиционното българско фолклорно и ортодоксално пеене, да усетят с душите и сърцата си това, което изпълнителите от хор Големите Български Гласове правят с цялото си желание, чувстват и преживяват. Освен чрез музиката във филма събитията и историята около този светоено известен хор са представени и в непринудени разговори с диригента Илия Михайлов и певци от формацията. След прожекцията много от присъстващите хора споделиха, че преживяването е било толкова истинско и вълнуващо, че те са се почувствали като част от самия филм.

Повече информация за събитието меже да намерите на сайта на Българско Музикално Сдружение: http://bms-bg.org/?p=2104&lang=bg, както и в нашата Фейсбук група: http://www.facebook.com/pages/manage/#!/pages/Blgarsko-Muzikalno-Sdruzenie-Bulgarian-Musical-Society/179374128154.

Източник:
http://bms-bg.org/?lang=bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9892