Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / PR

Вземи в gLOG
02 Юни 10, 22:12 / Автор: Apeiron Academy
Ученици и студенти ще бъдат PR специалисти за един ден
Конкурс за есе ще определи най-талантливите млади комуникатори, победителят ще се обучава със стипендия в програма на Британския институт за PR.
София, 2 юни 2010 г.

Ученици и студенти ще прекарат един ден в работната атмосфера на PR отделите на големи български организации. Инициативата е част от проект на Apeiron Academy - организация, която предоставя образователни възможности в сферата на бизнес комуникациите, PR и маркетинг. 

Проектът е насочен към създаване на разнообразни възможности пред младите хора за професионално, социално и личностно реализиране. Той има за цел да спомогне за развиване на комуникативните им умения, улесняване на социалната им интеграция, както и кариерното им ориентиране. 

За участие в инициативата „Един ден в PR отдела на...” могат да кандидатстват младежи (16-21 г.) от цялата страна като подготвят есе на тема „Как бих представил България, ако бях PR специалист?”. Основното изискване е да нямат професионална подготовка в тази област. Най-талантливите комуникатори ще бъдат оценени от жури, съставено от възпитаници и преподаватели на Британския институт за PR - the Chartered Institute of PR (CIPR). 

Авторите на десетте най-добри есета ще могат да прекарат един ден през юли в комуникационен отдел на организация - партньор на проекта - Мобилтел, БНП Париба Лични Финанси, Белла България, Делойт, Данон Сердика, Актив Груп, ПОК „Съгласие” и Джуниър Ачийвмънт България. Освен запознаване отблизо с дейността на PR специалистите, десетте победители ще преминат през подготвителен модул за повишаване на личните комуникативни и презентаторски умения. Голямата награда в конкурса е пълна стипендия за обучение в квалификационната програма на CIPR – Foundation Award in PR.

Квалификацията е подходяща за всеки, който тепърва навлиза в PR професията. Курсът е с продължителност 3 дни, като включва общо 15 часа лекции и практически казуси. Заниманията се водят на английски език от акредитиран гост-лектор от Великобритания. Apeiron Academy е първият квалификационен център извън Великобритания, където курсът ще се провежда от октомври 2010 г.

„Един ден в PR отдела на...” ще се проведе в началото на юли. Есета за участие в конкурса могат да се подават от 1 до 17 юни 2010 г.

Пълна информация за конкурса и иницитивата може да бъде открита в CIPR Students’ Blog или във Facebook страницата на иницитивата „PRедизвикателство - Ако бях PR специалист...”.

За Apeiron Academy

Apeiron Academy е създадена и се развива като център за професионално обучение в областта на организационните комуникации (PR, вътрешни комуникации, маркетинг, комуникационни умения за мениджъри, др.) от януари 2006 година. Академията е акредитиран център в България на английския институт the Chartered Institute of Public Relations (CIPR) от юли 2006 година и предлага у нас четири професионални квалификации на института в сферата на PR и комуникациите. Apeiron Academy организира и провежда отворени и вътрешни обучения, семинари, конференции, майсторски класове, професионални срещи и кръгли маси на теми от сферата на комуникациите и сходни области. Екипът на Apeiron Academy последователно работи за утвърждаване на добрите принципи и практики в сферата на комуникациите, както и за създаване и поддържане на професионални мрежи в областта.

За CIPR

CIPR е професионалната организация на PR практиците във Великобритания. Основан е през 1948 г. и днес има повече от 9 500 членове. Институтът е лидер в подготовката на квалифицирани специалисти в сферата на PR и комуникациите. CIPR е единственият Chartered Institute в сферата на PR и комуникациите – признание от кралската власт във Великобритания и привилегия за организации, достигнали високо ниво на професионализъм и постижения в полза на обществото. Статутът ‘Royal Chartered’, който има институтът го отличава като пример за професионална организация, доказала „превъзходство, устойчивост и неизменност” спрямо своите членове.Като организация на PR специалисти от цяла Европа, той задава високи професионални и етични стандарти в тази област. CIPR е сред основателите на Глобалния Алианс за PR и мениджмънт на комуникациите.

Регламент на конкурса

Apeiron Academy PRедизвикателство

„Как бих представил България, ако бях PR специалист?”

Имате ли желание да споделите своето виждане как България може да бъде представена успешно в Европа и пред света? Ако сте млад човек, който обича страната си, ако нямате познания и опит в сферата на пъблик рилейшънс (PR) и комуникациите, но имате идея как може да бъде изграден позитивен образ на България, включете се в първия PR конкурс за младежи (16-21), организиран от Акредитирания център на Британския институт за PR в България - Apeiron Academy.

Защо да го правите? Ето поне 10 причини:

Защото ви е грижа как България се представя пред света,
За да провокирате мозъчните си клетки преди лятната ваканция,
За да излезете от порочния кръг „нищо не зависи от мен”, ако въобще някога сте попадали в него,
За да провокирате специалистите PR и комуникации, загубили свежестта на младежкия ентусиазъм,
За да спечелите голямата награда,
За да се запознаете с ваши връстници, на които им пука за България,
За да се запознаете с професионалисти в сферата на PR и комуникации в България,
За да разберете, че PR не е манипулация, а познания и умения за добро представяне на добри неща,
За да бъдете оценени от PR и комуникационни професионалисти от България и Великобритания,
А може би и за да изберете вашата бъдеща професия!

Как да го направите?

Полюбопитствайте какво е PR,
Напишете есе на тема „Как бих представил България, ако бях PR специалист?” в обем 500 думи (+/- 10%) на английски език,
Изпратете есето заедно с автобиография на academy@apeironacademy.com до 17 юни 2010 г.,
После стискайте палци да сте сред победителите от конкурса, които ще получат награди
и очаквайте обявяване на резултатите на 24 юни 2010г.

Какви са наградите?

Голямата награда, която ще получи най-доброто според оценяващото жури есе, е пълна стипендия за обучение в британска професионална квалификация по PR и комуникации, която ще се проведе за първи път в България през есента на 2010г.

10 награди за участие в иницитива „Един ден с PR-отдела на...” в началото на юли 2010г., когато младежите ще имат възможността да се „потопят” в работния ден на утвърдени PR и комуникационни специалисти в български и чужди компании, сред които Мобилтел, БНП Париба Лични Финанси, Белла България, Делойт, Данон Сердика, Актив Груп, ПОК „Съгласие” и Джуниър Ачийвмънт България.

И още: 10-те призьора ще преминат през кратко обучение по PR и комуникации, водено от възпитаници на The Chartered Institute of Public Relations.

Условия за участие в конкурса: 

За участие в Конкурса за есе се допускат ученици и студенти до 21 годишна възраст, които нямат образование и не се занимават професионално с PR и комуникации;
Не се допуска участието на ученици и студенти, които към момента на конкурса участват или завършват образователни програми в сферата на PR и комуникации;
Не се допуска участието на PR и комуникационни специалисти, както и на възпитаници на The Chartered Institute of Public Relations

Оценяване на кандидатите:

Оценяването ще бъде направено на два етапа:
предварително оценяване въз основа на подадените документи
оценяване на допуснантите за участие есета от експертно жури.
Журито е в състав от български и британски експерти и практици в сферата на PR и комуникации, възпитаници на Британски институт за PR.

Краен срок за подаване на документи
17 юни 2010 г.

Обявяване на резултатите

24 юни 2010 г.
„Един ден в PR-отдела на...”

(1-10 юли 2010 г.)

Документите ще се приемат:
А) в електронен вариант на e-mail:
academy@apeironacademy.com

Б) или в офиса на Apeiron Communication на адрес:
гр. София, 1000
ул. Искър 54, ет.2
тел.: 02/ 811 7855

Повече информация можете да откриете на:

CIPR Students’ Blog или Facebook “PRедизвикателство – Ако бях PR специалист...”:

Конкурсът за есе „Как бих представил България, ако бях PR специалист?” и иницитивата „Един ден в PR-отдела на...” са част от проект на Apeiron Academy, посветен на идеята за създаване на разнообразни възможности пред младите хора за професионално, социално и личностно реализиране. Проектът има за цел да спомогне за подобряване на комуникативните умения на младите хора, възможността им за успешно представяне и улесняване на социалната им интеграция, както и кариерно ориентиране.

Apeiron Academy е организация, която предоставя образователни възможности в сферата на бизнес комуникациите, ПР и маркетинг, вътрешноорганизационни комуникации, лидерски умения и др. Apeiron Academy е Акредитиран квалификационен център на the Chartered Institute of Public Relations (CIPR, UK).

За повече информация:

Ева Широкова
Мениджър Apeiron Academy
T +359 2 811 7854
M +359 886 517783
E shirokova@apeironcommunication.com
W www.apeironacademy.com
B http://apeironcommunication.com/blogs/cipr/
B http://apeironcommunication.com/blogs/corporate/

Източник: 
Apeiron Academy

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1258