Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
03 Юни 10, 17:30 / Автор: Publicis Consultants | MARC
Shell насърчава шофьорите с изрядни газови уредби
Всеки клиент с валиден стикер за технически преглед получава бонус 50 SMART точки.
3 юни 2010 г., София – Shell България насърчава грижата за безопасността на автомобилните газови уредби, като дава допълнителни 50 бонус SMART точки на шофьорите, които представят валиден стикер за извършен технически преглед на газовата уредба и заредят газ в Shell в периода 7 – 13 юни 2010 г. 

„Искаме да стимулираме шофьорите да проявят отговорност в грижата за безопасността на газовите уредби. Въпреки че са задължени веднъж годишно да извършват технически преглед на газовите уредби в лицензиран сервиз, за съжаление все още голяма част от шофьорите смятат това за ненужно и подценяват рисковете. По време на Дните на безопасността в Shell ние искаме да благодарим на тези, които вече са проявили отговорност и са проверили изправността на уредбата си, както да насърчим тези, които все още не са го направили.” – каза г-жа Теодора Колева, Директор „Търговски комплекси Shell”.

Според законовите изисквания търговците на автогаз нямат право да зареждат с газ автомобили без валиден стикер за технически преглед на газовата уредба. Освен спазването на това задължение, по инициатива на компанията, обслужващият персонал в Shell редовно разяснява на клиентите опасностите, които могат да възникнат при работа с неизправна уредба и насочват всеки, който няма валиден стикер да премине през технически преглед. 

Безопасното зареждане и експлоатиране на автомобилните газови уредби е една от темите в Деня на безопасността, който се отбелязва в мрежата на Shell на 8 юни 2010 г. В седмицата 7 - 13 юни клиентите, зареждащи газ в Shell, ще получат и допълнителна информация за безопасна работа с газови уредби и насоки за личната им безопасност при работа с газ.

Инициативата Ден на безопасността в Shell се провежда два пъти годишно във всички държави, в които работи компанията. По време на Дните на безопасността се провеждат срещи, дискусии, обучения и практически занимания със служители и партньори на Shell. През 2010 г. темата на инициативата и е личната безопасност при изпълнение на служебните задължения.

Допълнителна информация

Основни правила за безопасна работа с автомобилни газови уредби
• Автомобилната газова уредба трябва да минава на технически преглед веднъж годишно. Изправността й се валидира със специален стикер.
• Никога не пълнете газовата бутилка с повече от 80% от обема й.
• Не се опитвайте да модифицирате, ремонтирате или приспособявате газовата уредба. Това може да доведе до изтичане на газ, неправилна работа и възпламеняване.
• Не палете цигара в и около колата по време и непосредствено след зареждане с газ.
• Ако забележите деформация на газовата бутилка, непременно потърсете специализирана помощ.
• Ако усетите миризма от изтичане на газ, незабавно евакуирайте всички пътници в колата, угасете всички източници на възпламеняване, изведете автомобила на безопасно разстояние без да запалвате двигателя и пригответе пожарогасителя си. При значително изтичане се отдалечете от автомобила и се обадете се на Служба пожарна и аварийна безопасност.

За допълнителна информация:

Йоланда Емирян
Publicis Consultants | MARC
Tel. : 02/ 434 07 85
GSM: 0896 786 742
y.emiryan@publicis-consultants.bg

Източник: 
Publicis Consultants | MARC

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0422