Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
03 Юни 10, 21:54 / Автор: EventsTeam
ПИБ предлага и Токен за работа във виртуалния банков клон
Електронното кодиращо устройство е лесно за употреба, компактно и има двойна степен на защита. Чрез Токен клиентът може активно да банкира във виртуалния клон на ПИБ от всеки компютър и от всяка точка на света.
3 юни 2010 г. 

От 1 юни 2010 година, Първа инвестиционна банка предлага на клиентите си още един начин за идентификация в системата на Виртуалния банков клон чрез Токен устройство. Електронното кодиращо устройство е лесно за употреба, компактно и има двойна степен на защита. Чрез Токен клиентът може активно да банкира във виртуалния клон на ПИБ от всеки компютър и от всяка точка на света.

Токен устройството не изисква инсталиране на специфичен софтуер за работа с него , нито допълнителни настройки и промени по браузерите. Единственото условие е клиентите, които имат сметки в банката и желаят да се възползват от тази услуга, да си закупят Токен от офисите на ПИБ.

Клиентите на ПИБ, имат възможността да регистрират своя Токен като самостоятелно средство за идентификация при ползване на услугите във виртуалния банков клон. Клиентите, които вече имат сертификат или Универсален електронен подпис могат да ползват Токен като допълнително средство за сигурност.

Токен устройството има двойната степен на защита, която се гарантира посредством два кода. Единият е ПИН-т (персонален идентификационен номер), който притежателят получава при закупуването на устройството. Вторият код, представлява самогенериращата се по сложен алгоритъм парола (ТАН), която трябва да се използва в рамките на половин минута /30 секунди/ и след това се сменя с нова. Устройството работи само, ако и двете пароли са верни.

Първа инвестиционна банка е първата българска банка, която предложи на своите клиентите услугата интернет банкиране. Виртуалният банков клон на ПИБ ще продължи да разширява възможностите за плащания, както по отношение на видовете, така и по отношение на средствата за достъп с цел предоставяне на висококачествена, модерна и конкурентна услуга.

Източник:
Първа инвестиционна банка

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113